grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Απάντηση στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
   
 

Απάντηση στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ»


Με αφορμή επισημάνσεις, σε ανοιχτή επιστολή, για την ορθότερη λειτουργία του Δήμου Ναυπλιέων από τον επικεφαλής της «Άλλης Πρότασης» κ. Γιάννη Γκιόλα, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος διευκρινίζει:
 Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης καλωσορίζω την δημόσια κριτική του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Άλλη Πρόταση», κ. Γιάννη Γκιόλα. Είμαι υποχρεωμένος όμως να επισημάνω ότι ουδέποτε μίλησα για επιτυχίες παρά για προσπάθειες καλύτερης λειτουργίας του Δήμου. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έγινε με σκοπό την ενημέρωση των Δημοτών δήλωσα τα εξής: «Θέλω να τονίσω από την αρχή ότι δεν πρόκειται να κρύψω τις αδυναμίες μας, οι οποίες άλλωστε είναι χρόνιες και τις γνωρίζουν οι Δημότες. Ούτε έχω σκοπό να υπερτονίσω τις επιτυχίες - που για μένα θα είναι προσωπική δικαίωση εάν γίνουν κτήμα όλων των Δημοτών- εάν πραγματικά αλλάξουν την καθημερινότητά τους. Από τον Απρίλιο που ανέλαβα κάνω προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας τόσο σε διοικητικό όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας. Έχω δύσκολο έργο και ελάχιστο χρόνο μπροστά μου και το γνωρίζω».
 Όπως θεωρώ καλοπροαίρετη τη δημόσια κριτική του κ. Γκιόλα το ίδιο καλοπροαίρετα θέλω να λάβει υπόψη του και τις δικές μου επισημάνσεις. Εκτιμώ ότι η ανακοίνωσή του έχει δύο σημαντικές αντιφάσεις.

1) Την ώρα που στην ακροτελεύτια παράγραφο αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας στο θέμα της ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Δήμου, όπως και στο θέμα της διαφάνειας μέσω της ειλικρινούς, όπως αναφέρει, ενημέρωσης των πολιτών, την ίδια στιγμή στην πρώτη παράγραφο αναφέρει ¨δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν θεαματικές ή έστω ορατές βελτιώσεις της λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου¨ και μηδενίζει την όποια προσπάθεια, κατηγορώντας αμέσως μετά τη δημοτική αρχή ότι έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους στρατιωτική πειθαρχία και συμπεριφέρεται με αυταρχισμό. Εξαρχής αναγνωρίζουμε το δικαίωμά του να υπερασπίζει, όπως όλοι μας, τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ωστόσο έχει άδικο στην παραπάνω αναφορά. Το μόνο που έχει κάνει ο Δήμος στο πλαίσιο της καλύτερης λειτουργίας του είναι να τηρείται με ευλάβεια το ωράριο από τους εργαζόμενους και να φροντίζει για την πληρότητα των υπηρεσιών από προσωπικό ώστε ο Δημότης να μπορεί να εξυπηρετείται άμεσα. Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Γκιόλας ότι εμείς δεν ρέπουμε ποτέ προς τις ανοησίες που ακούστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια από χείλη Ελλήνων και ξένων παραγόντων περί λούφας και τεμπελιάς των Ελλήνων εργαζομένων.
 Ούτε προς ισοπεδωτικές κριτικές δημοτικών συμβούλων για τη διάθεση εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου

 2) Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει ότι επρόκειτο για δίμηνο απολογισμό, στον οποίο θα ήταν αδύνατο ο Δήμος να παρουσιάσει σημαντικό έργο, ωστόσο ο κ. Γκιόλας ζητά να απολογηθούμε για μια σειρά έργων τα οποία δεν έγιναν. Στην ενημέρωση που κάναμε στους Δημότες μέσω των ΜΜΕ στις 27 Ιουνίου προσπαθήσαμε να δώσουμε μια εικόνα των εν εξελίξει αλλά και των έργων που πρόκειται να εκτελεστούν ή να υπαχθούν στο ΕΣΠΑ. Ούτε κάτι περισσότερο, ούτε κάτι λιγότερο. Φυσικά σε κανένα σημείο δεν υπήρξε προσπάθεια να διεκδικηθεί η ¨ πατρότητα¨ των έργων. Απλή αναφορά για κάθε κατηγορία έργων. Μακριά από εμάς η αλαζονεία. Ωστόσο πρέπει να του υπενθυμίσουμε πως ουδέποτε αρνηθήκαμε ότι αναλάβαμε όλα τα έργα αφού συνεχίζει η ίδια δημοτική παράταξη και είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε για την πορεία τους.

 Θέλουμε να τελειώσουμε επαναλαμβάνοντας ότι η κριτική που ασκήθηκε από τον κ. Γιάννη Γκιόλα ήταν εποικοδομητική σε ένα μεγάλο μέρος της (με αυτό άλλωστε ασχολούμαστε το υπόλοιπο δεν μας αφορά) και ελπίζω ο δημόσιος διάλογος για ακόμα καλύτερο Δήμο Ναυπλιέων να συνεχιστεί τόσο εκτός όσο και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί για μας η διαβούλευση και η συναίνεση, όπως και η διαφάνεια, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της πολιτικής μας. ​


11/07/2012