grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Ανοίγουμε την Κυριακή το τριώδιο ποδηλατώντας χορεύοντας και τραγουδώντας

Ανοίγουμε την Κυριακή το τριώδιο ποδηλατώντας χορεύοντας και τραγουδώντας

triodio asisa

Μασκαράδες με ποδήλατα, με πατίνια και χορευτικά σωματεία, μια πολύχρωμη και θορυβώδης πομπή ανοίγει το Τριώδιο φέτος στην πόλη του την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00 το πρωί.

Με οδηγό τα κρουστά της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου υπό τη διδασκαλία – διεύθυνση του μαέστρου – αρχιμουσικού της Θεοδόση Αντωνιάδη ξεκινά ο καρναβαλικός ρυθμός στην πόλη μας και παρασύρει πρωτίστως τους ¨φανατικούς¨ οπαδούς της Αποκριάς …τα παιδιά.

Μεταμφιεσμένοι ή μη παίρνουν το ποδήλατο ή το πατίνι τους και ξεκινούν από την ¨Πέργκολα¨ με κατεύθυνση την πλατεία Τριών Ναυάρχων. Εκεί συναντούν τις χορευτικές ομάδες και ο καρναβαλικός παλμός δυναμώνει και καταλήγουν όλοι μαζί στην πλατεία Συντάγματος. Η καρδιά της πόλης, μετατρέπεται σε αποκριάτικο εργαστήρι. Υπό την καθοδήγηση της ομάδας του εργαστηρίου Poeme, η οποία με τους μικρούς πρωταγωνιστές και με την χρήση οικολογικών υλικών θα φτιάξουν μάσκες με θέμα τα ζωάκια του δάσους. Με θέμα τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Δημιουργικής Απασχόλησης ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ¨ με τους μικρούς εξερευνητές θα δημιουργήσουν αποκριάτικη μάσκα ενώ ομάδα Εθελοντών πολιτών θα βοηθήσουν στις αποκριάτικες κατασκευές. Όλοι μαζί συμπληρώνουν στο τέλος ένα ποικιλόμορφο παζλ και διαπλέκονται φτιάχνοντας το ¨Γαϊτανάκι¨. Οι πολύχρωμες κορδέλες και το κέφι πλέκονται μαζί σε ένα χορό αγάπης και συμφιλίωσης που συμβολίζει τον κύκλο της ζωής, από τη ζωή στο θάνατο, από τη λύπη στη χαρά, από το χειμώνα στην άνοιξη και το αντίθετο. Συμμετέχουν: Η χορευτική ομάδα Φίλων Ιδρύματος Β. Παπαντωνίου Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ναυπλίου ¨ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ¨ Η Σχολή Χορού Τάτση Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης

(To τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων – δράσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες) Προτροπή: Οι ποδηλάτισσες και οι ποδηλάτες θα πρέπει να προσέχουν τα ενδύματά τους να μην πλεχτούν στις ρόδες των ποδηλάτων. Χρησιμοποιείστε ένα λαστιχάκι να περιορίσετε τα ρούχα σας στο κάτω μέρος. Κανείς να μην ξεχάσει το Κράνος του.