grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα που φέρουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τις επόμενες μέρες να προχωρούν  στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου ενδεχομένως και του ΚΕΜΧ  και έχοντας υπ’ όψιν ότι γίνεται επανασχεδιασμός της δομής των δυνάμεων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μέσα από συγχωνεύσεις τύπου «Καλλικράτη» και καταργήσεις στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων αποφάσισε, ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος :

Έχει χρέος και ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία να την προστατέψει από αποφάσεις που αποδεδειγμένα δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε αυτή.

Νιώθουμε  την επιτακτική ανάγκη να εκφράσουμε  την έντονη δυσαρέσκειά μας και ζητάμε να εξαιρεθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού Ναυπλίου, από τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού Ναυπλίου είναι μια αυτάρκης μονάδα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τριακοσίων εβδομήντα (370) περίπου στρεμμάτων με εξαιρετικές κτιριακές υποδομές και διοικητική μέριμνα , δική της γεώτρηση και χαμηλά τιμολόγια Δ.Ε.Υ.Α.Ν και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.  Η αρνητική εισήγηση του Γ.Ε.Σ. είναι μια ακόμα απόδειξη πώς μόνο οικονομικά δεν είναι τα κριτήρια .

Εκφράζουμε  την οργή και αγανάκτηση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του συνόλου των Δημοτών,  που εκτιμούν ότι στο βωμό των όποιων  συμφερόντων, εάν επαληθευτούν τα σχετικά δημοσιεύματα, ουσιαστικά πέφτει ταφόπλακα σε μια στρατιωτική μονάδα που κρατάει ζωντανή μια ολόκληρη περιοχή,  οδηγώντας την αναγκαστικά  σε βέβαιο μαρασμό. Στην είδηση και μόνο της πιθανότητας να πάψει να λειτουργεί το στρατόπεδο, το ήδη βεβαρημένο ψυχολογικά  κλίμα έγινε ακόμα βαρύτερο κι αυτό που νοιώθει ο κόσμος είναι μόνο αγανάκτηση και απογοήτευση.

Η αποδυνάμωση του δήμου Ναυπλιέων κυρίως τώρα κατά την περίοδο της κρίσης από δημόσιους φορείς και υπηρεσίες αναμένεται να κάνει ακόμα πιο εμφανή τα σημάδια της κρίσης στον Δήμο. Το Νοσοκομείο, το στρατόπεδο, η Καραθώνα, το Εφετείο, η λειτουργία του τρένου,  το Ξενία (Ακροναυπλία) , το Μπούρτζι, η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, τα ανεκμετάλλευτα οικόπεδα και τα εγκαταλελειμμένα  κτίρια της ΕΤΑΔ, αποτελούν σημεία αντιπαράθεσης του δήμου με τις προτεινόμενες από την κεντρική κυβέρνηση λύσεις που συρρικνώνουν την διοικητική ισχύ του δήμου ενώ πενιχρά οφέλη μπορούν να προσκομίσουν στο οικονομικό πρόβλημα που μαστίζει την χώρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση, αν ενδεχομένως  ληφθεί, βρίσκει  την τοπική κοινωνία καθολικά αντίθετη, αφού πλήττει βάναυσα την κοινωνική συνοχή της πόλης και της περιοχής, μειώνει δραστικά τα πενιχρά εισοδήματα των κατοίκων και οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και υποβάθμιση μια ολόκληρη περιοχή,  που βιώνει σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις της ύφεσης.
Αν τελικά είναι βάσιμα και αληθινά  τα δυσοίωνα  για την περιοχή σενάρια, οφείλουν οι διοικούντες  να λάβουν υπόψη τους τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, οφείλουν τουλάχιστον να την ενημερώσουν για το τι σκοπεύουν να κάνουν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων  δηλώνει έτοιμο να αγωνιστεί ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ιστορικό, κοινωνικό και οικονομικό ρόλο του ΚΕΜΧ στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να δράσει δυναμικά για να προασπίσει τα βαλλόμενα ποικιλοτρόπως συμφέροντα του δήμου. Ομόφωνα αποφασίζουμε την ενημέρωση των δημοτών και των ΜΜΕ για την αποδυνάμωση της πόλης, , την εξέταση του νομικού πλαισίου δράσεων και την  παράσταση στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στον αρμόδιο Υπουργό.

 

Την κρίση δεν θα την πληρώσει  ο λαός του Ναυπλίου».

 11/10/2012