grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Εγκαίνια της Έκθεσης "1922-2022 Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο στο Ναύπλιο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Εγκαίνια της Έκθεσης "1922-2022 Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο στο Ναύπλιο"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

Εγκαίνια της Έκθεσης "1922-2022 Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο στο Ναύπλιο"

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ συνδιοργανώνουν την Έκθεση «1922-2022. Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο» στο Βαγόνι του Μουσείου Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός".

Στο βαγόνι αυτό θα είναι στημένη από τις 2 Αυγούστου η έκθεση για τον Καραγκιόζη και άλλους αγαπημένους ήρωες του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών από τη συλλογή του «Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου» την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει στους κλασικούς μπερντέδες να παρελαύνουν οι αγαπημένοι ήρωες του ελληνικού θεάτρου σκιών: Ο Καραγκιόζης, ο Χατζηαβάτης, τα Κολλητήρια και η παρέα τους, ο Μεγαλέξαντρος και το φίδι, αρματολοί και κλέφτες, ο Μπαρμπαγίωργος και ο Βεληγκέκας.

Ένας ολόκληρος άψυχος κι όμως ζωντανός θίασος, από κατεργασμένο δέρμα, ζελατίνα ή σκαλιστό χαρτόνι, μέρος της συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου

Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει από το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Τόπος» η δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) πολύχρωμη έκδοση που παρουσιάζει την συλλογή ελληνικού θεάτρου σκιών του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου με τίτλο «Εγώ ο Καραγκιόζης. Κατάλογος για μια έκθεση»

Το κείμενο και η επιμέλεια είναι επίσης του καθηγητή Γιάγκου Ανδρεάδη και η μετάφραση στα αγγλικά της σκηνοθέτιδας Ιόλης Ανδρεάδη. Ενώ αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η Βικτωρία Καρέλια η οποία και θα τιμηθεί για την συνεισφορά της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Στις 21.00 θα έχουμε και την πρώτη παράσταση «Ο Καραγκιόζης αν- Ιχνευτής», καραγκιοζίστικη μεταγραφή του αρχαίου στατυρικού δράματος Ιχνευτές του Σοφοκλή.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την γιορτή!