grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Δημοπρατείται η ανάπλαση της της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας - Προχωρούν και τα υπόλοιπα έργα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Δημοπρατείται η ανάπλαση της της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας - Προχωρούν και τα υπόλοιπα έργα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοπρατείται η ανάπλαση της της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας - Προχωρούν και τα υπόλοιπα έργα

Ο Δήμος Ναυπλιέων στις 17 Αυγούστου 2022 σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 255/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, μέσω της ανοιχτής διαδικασίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), δημοπρατεί την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα) που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η ριζική ανάπλαση της πλατείας Αγίας Τριάδας αποσκοπεί στην αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου της πλατείας και την ανάταξη της ευρύτερης περιοχής.

Η περιοχή θα αναβαθμιστεί ως χώρος πρασίνου, με ασφαλτοστρώσεις περιμετρικά της Πλατείας, διαβάσεις πεζών, διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης, δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, (ράμπες, όδευση τυφλών), τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για τη λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (κάδοι απορριμμάτων, παγκάκι) κ.ά, μια ανάπλαση με ήπια χαρακτηριστικά, για εξωραϊσμό και αναψυχή κατοίκων και επισκεπτών.

Παράλληλα η προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση της Τοπικής Κοινότητας της Αγίας Τριάδας συνεχίζεται με μια σειρά παρεμβάσεων όπως το έργο με τίτλο «Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου»,

η εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων για τη βελτίωση του φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας ενώ προχωρούν με αμείωτο ρυθμό οι παρεμβάσεις για την ανέγερση νέων αιθουσών στο δημοτικό σχολείο.

Ως Δήμος Ναυπλιέων δίνουμε δυναμικές λύσεις υλοποιώντας με σταθερά βήματα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της περιοχής με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Τοπική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας θα αλλάξει ριζικά εικόνα δημιουργώντας τις συνθήκες για την περιοχή ενός ποιοτικού υποδοχέα πολλαπλών και διαφορετικών ατομικών δράσεων και συλλογικών συνευρέσεων.

Η προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή αντιπροσωπεύει τα δεκάδες έργα μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους που δρομολογούνται και υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στον τόπο μας. Εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία και στην αντίληψη που έχουμε για ένα ζωντανό, ασφαλή, βιώσιμο και υγιή Δήμο Ναυπλιέων, με προτεραιότητα στον άνθρωπο και

τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του με βασικό στόχο την κοινωνική συνοχή, την οικονομική ανάκαμψη και την πράσινη ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων δήλωσε χαρακτηριστικά για τα έργα που δρομολογούνται στην Αγία Τριάδα:

«Δημοπρατείται στις 17 Αυγούστου 2022 η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας ( Μέρμπακα).

Ο Δήμος Ναυπλιέων προκηρύσσει, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 255/2022 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, ανοιχτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ταυτόχρονα ξεκίνησε η «Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου» στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα).

Ολοκληρώθηκε επίσης η εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων για την βελτίωση του φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ταυτόχρονα υλοποιείται η ανέγερση νέων αιθουσών στο δημοτικό σχολείο».