grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Πρώτο Τελωνείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Πρώτο Τελωνείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Πρώτο Τελωνείο

Το γενικό γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού κύριο Γιώργο Διδασκάλου επισκέφτηκε χθες ο δήμαρχος Ναυπλιέων κύριος Δημήτρης Κώστούρος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο τουρισμού κυρία Νάντια Αναστασίου και την πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Τουρισμού κυρία Μαρία Ράλλη - Πιτσάκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση πάνω στην μελέτη ανακαίνισης του κτιρίου το πρώτου τελωνείο της χώρας.

Η μελέτη προβλέπει ότι στο κτίριο θα διαμορφωθούν μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, ένα τμήμα προώθησης και τουριστικής προβολής του Δήμου Ναυπλιέων και οι απαραίτητοι χώροι εξυπηρέτησης.

Ακόμη συζητήθηκαν η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου , η ανάπλαση του διπλανού δρόμου και η ενοποίηση με την πλατεία Φιλελλήνων, η συνέχιση της πλακόστρωσης από την Λεωφόρο Αμαλίας - οδό Παπανικολάου όπως και πιθανές λύσεις για προβλήματα που προκύπτουν από την εγκατάσταση των κλιματιστικών μονάδων κ. α.

Επίσης αναφορά έγινε και για τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Κοινός στόχος είναι το μέχρι τώρα ταλαιπωρημένο κτίριο του πρώτου τελωνείου να γίνει ένα πραγματικό στολίδι και μνημειακό κόσμημα για την πόλη του Ναυπλίου.