grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τελετή λήξης του 1ο Συμποσίου Γλυπτικής Ναυπλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τελετή λήξης του 1ο Συμποσίου Γλυπτικής Ναυπλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή λήξης του 1ο Συμποσίου Γλυπτικής Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΚΑδιοργάνωσε για πρώτη φορά αλλά όχι και τελευταία το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στην πόλη του Ναυπλίου. Η πρώτη προσπάθεια ενημέρωσης και γνωριμίας του κοινού με την τέχνη της γλυπτικής στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία τόσο ως προς το σκέλος της οργάνωσης του συνεδρίου όσο και από τα κορυφαία έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του συμποσίου από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Οι δράσεις του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής ολοκληρώθηκαν με την Τελετή Λήξης χθες Τρίτη 6 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο που όλες αυτές τις μέρες χτυπούσε η καρδιά του συνεδρίου, με την παρουσία πλήθος κόσμου παρουσιάστηκαν από τους καλλιτέχνες ολοκληρωμένα τα έργα τους ενώ δόθηκαν και αναμνηστικές πλακέτες στους συμμετέχοντες.

Το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Ναύπλιο ανήκει πλέον στην ιστορία όμως τα έργα που δημιουργήθηκαν θα κοσμούν διάφορα μέρη του Δήμου για να μας θυμίζουν ότι η τέχνη της γλυπτικής είναι μια καλλιτεχνική έκφραση που δίνει νόημα, ρυθμό και μέτρο στο χώρο και στον χρόνο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες γλύπτες για την πρόσφορά τους στις εργασίες του Συμποσίου καθώς και σε όλους εκείνους που βοήθησαν για την άρτια και άψογη διοργάνωση. Αξίζει επίσης να πούμε ως Δήμος Ναυπλιέων ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους καθώς και τα σχολεία του δήμου μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Συμποσίου και αγκάλιασαν με μεγάλη θέρμη αυτή την προσπάθεια μας.

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα συνεχίσει την προαγωγή των τεχνών, των γραμμάτων και του πολιτισμού καθιστώντας το Συμπόσιο Γλυπτικής θεσμό για την πόλη του Ναυπλίου και πόλο έλξης για καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, αλλά και για τους επισκέπτες που θα έχουν ακόμα έναν λόγο να έρθουν στο τόπο μας και να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο και τις ομορφιές του.