grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δράσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση -Καλοκαίρι 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δράσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση -Καλοκαίρι 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ-ΔΟΠΠΑΤ

Δράσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Καλοκαίρι 2021

Τέχνη – Πολιτισμός-Λαϊκή παράδοση

ΙΟΥΝΙΟΣ

19/20/21 Ιουνίου 2021- Ώρα 8:00 μμ

Αύλειος χώρος Εθνικής Πινακοθήκης

Φεστιβάλ «Λόγου και τέχνης»

Μια εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στην Λογοτεχνία και την ποίηση, επιχειρώντας μια συνοπτική αναφορά στην τροφοδοτική επίδραση που άσκησε η Επανάσταση στις ιδέες και στο έργο κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών.

19/20/21 Ιουνίου 2021- Ώρα 9:00 μμ

Οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης ξαναζωντανεύουν στα τείχη της Ακροναυπλίας

Λάμψη από τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 θα παίρνουν κάθε βράδυ τα τείχη της Ακροναυπλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από το λαμπρότερο γεγονός στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιουνίου 2021 και για τρεις ημέρες θα προβάλλεται, από τις 21:00 έως τις 23:00,ένα εικοσάλεπτο βίντεο με μορφές και σκηνές της επανάστασης. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

21 Ιουνίου 2021- Ώρα 21:00

Πλατεία Φιλελλήνων;

Θεματική συναυλία με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τη μουσική» Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου «Κωνσταντίνος Νόνης» σε συνεργασία με το παραδοσιακό σχήμα Γραμμές».

25 Ιουνίου 2021 - Ώρα 19:00

Δρώμενα στήριξης του καθημερινού αγώνα για την ελευθερία

Αφετηρία: πλατεία Φιλελλήνων

Τερματισμός: πλατεία Τριών Ναυάρχων

Υπαίθρια δρώμενα για το συνεχή αγώνα προς την ελευθερία, «Ο σύγχρονος καθημερινός αγώνας προς την ελευθερία-Αγώνας υπέρ της ζωής και κατά των εξαρτήσεων», σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ναυπλίου του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ.

25 Ιουνίου 2021 – Ώρα 19.00

Δεκατέσσερις μαθητές και μαθήτριες Λυκείων της Αργολίδας θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του πεντάμηνου ερευνητικού προγράμματος «Το Ναύπλιο και η Αργολίδα κατά την Επανάσταση του 1821: τόπος και κόσμος» στο οποίο συμμετείχαν υπό τον ακαδημαϊκό συντονισμό του Δρ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη (Διδάσκοντος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Επιστημονικού Συνεργάτη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών). Το ερευνητικό πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard,με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας και υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και της Εφορείας Τιμής «Ναύπλιο 2021». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00 στο κτήριο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου για το κοινό που θα θελήσει να την παρακολουθήσει και να απευθύνει ερωτήσεις.

30 Ιουνίου 2021- Ώρα 20:30

Βυζαντινό Μουσείο, Αθήνα

Μια μοναδική εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας για τους Απανταχού Ναυπλιώτες, σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Academica Athens Orchestra με μια μοναδική συναυλία.

ΙΟΥΛΙΟΣ

03-08 Ιουλίου 2021

Με μια εικαστική παρέμβαση, ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών και το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου, αλλά και τις ομάδες «Urban Act» και «RTM-one» και τον Μανώλη Ηλιόπουλο θα ντύσουν με graffiti τους τοίχους των σχολείων της πόλης. Μέσα σε λίγες μέρες οι καλλιτέχνες, με τα σπρέι τους καλούνται να αποτυπώσουν τις φιγούρες των ηρώων που πολέμησαν για την ελευθερία του ελληνικού Κράτος πριν από δύο αιώνες καθώς και το πορτραίτο του ποιητή μας Νίκου Καρούζου.

5 Ιουλίου 2021- Ώρα 21:00

Αύλειος χώρος Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας

Επετειακή εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή, ιστορικό, Τάσο Χατζηαναστασίου, το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα Χορωδίας ΔΟΠΠΑΤ και το γυναικείο φωνητικό σύνολο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ», υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη καθώς και το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού Χρήστου Λεβέντη.

10 με 18 Ιουλίου 2021

30 Χρόνια Φεστιβάλ Ναυπλίου

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ναυπλίου γιορτάζει μια διπλή επέτειο: τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του, αλλά και των 200 χρόνων της Απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Αποτελώντας, πλέον, θεσμό με διεθνή εμβέλεια, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Ιουλίου, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη, και - λόγω του επετειακού του χαρακτήρα – θα ταξιδέψει στον χρόνο, θα θυμηθεί όλους τους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που το έχουν τιμήσει.

17 Ιουλίου 2021-31 Αυγούστου 2021

«Ναύπλιο τόπος μνήμης»

Αίθουσα Βουλευτικού

Τα σύμβολα και οι εικόνες, τα μηνύματα και τα συνθήματα, το πνεύμα και η ορμή, ο δυναμισμός και οι διαστάσεις της Ελληνικής Επανάστασης, εμπνέουν, συνομιλούν και αποτυπώνονται στη δημιουργία έργων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών σε μια ομαδική έκθεση που επιμελείται η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Παράρτημα Ναυπλίου, ιστορικός τέχνης Λαμπρινή Καρακούρτη.

23 Ιουλίου 2021

Λιμάνι- Ώρα 21:00

Αίγινα-Ναύπλιο-Αθήνα τρεις πόλεις σταθμοί, συνδέονται και συνομιλούν συμβολικά, μουσικά.

Με live streaming θα μεταφερθούν μουσικά μηνύματα από την μία πόλη στην άλλη Την πόλη του Ναυπλίου μουσικά θα εκφράσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

24/25 Ιουλίου 2021

«Γιορτές των πόλεων» δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 21»

51 πόλεις τιμούν τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας

To Ναύπλιο πρωτοστατεί μέσα από Χορό, Τραγούδι, Γλυπτική, Εκθέσεις και Εργαστήρια

30-31 Ιουλίου 2021- Ώρα 21:00

Φάρος Ναυπλίου

Η παραδοσιακή ενδυμασία και ο χορός

Εκδήλωση με την συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων και όλων των Τοπικών χορευτικών Ομάδων

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1 Αυγούστου 2021, Ώρα 21:00

Παιδικό Μουσείο Σταθμός-Ανοιχτή εκδήλωση

Άρης Τζονευράκης-Κεντώντας γέφυρες στη μόδα

Με την υποστήριξη του ΠΛΙ

7 Αυγούστου 2021, Ώρα 21:00

Πλατεία Φιλελλήνων

Μουσική παράσταση: «Ο πόθος για την Ελευθέρια»

Οι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής συμπράττουν με ς διακεκριμένους ερμηνευτές και παρουσιάζουν μια παράσταση μουσικής και λόγου, αφιερωμένη στα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Τα τραγούδια , που εξιστορούν και υμνούν τα συγκλονιστικά γεγονότα του 1821,μέσα από την σπάνια δεξιοτεχνία μιας από τις σημαντικότερες ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας καθώς και με τις δραματοποιημένες αφηγήσεις κειμένων της εποχής.

8 Αυγούστου 2021, Ώρα 21:00

Πέντε αδέλφια

Αλίκη Καγιαλόγλου-Λόγος και μουσική για τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη

Ναυτική «ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ»

21-28 Αυγούστου 2021, λιμάνι Ναυπλίου (ΠΙ)

Μια μεγάλη γιορτή για την θάλασσα, για τους ανθρώπους που την υπηρετούν, για όλους τους δημότες που ζουν, χαίρονται και εμπνέονται από την θαλάσσια αύρα που διατρέχει τον Αργολικό και μας την επιστρέφει το Μπούρτζι.

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι ο ΠροοδευτικόςΣύλλογος Ναυπλίου ο «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», ο Σύλλογος των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ», η Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Λιμενικό Σώμα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας