grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Δημάρχου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Δημάρχου

Για όλα τα θέματα που άπτονται του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ναυπλιέων καθώς και για το 11μηνο πρόγραμμα δράσεων του μίλησε, σε συνέντευξή του στους Δημοσιογράφους του νομού σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε στην συνέντευξη:

«Έχει σχεδόν παρέλθει ένας χρόνος από όταν ο Δήμος Ναυπλιέων άρχισε να λειτουργεί με τη νέα του μορφή με ενσωματωμένους και τους πρώην Δήμους Ασίνης, Μιδέας και Νέας Τίρυνθας.
Δημιουργήθηκε ένας νέος μεγάλος Δήμος με πληθυσμό 34.000 κατοίκων .
Κληθήκαμε λοιπόν να κάνουμε πράξη την συνένωση των Δήμων τόσο εις ότι αφορά την κατανομή των υπαλλήλων σε θέσεις εργασίας όσο όμως και την στελέχωση γραφείων με αντικείμενο νέες αρμοδιότητες που περιήλθαν στον Δήμο και πριν ασκούνταν από την νομαρχία Αργολίδας.

Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ο νέος Δήμος Ναυπλιέων λειτουργεί άψογα και καλύπτει και τις νέες αρμοδιότητες που του δόθηκαν π.χ. Πολεοδομία, Κοινωνική Πρόνοια, Δ/νση Εμπορίου κ.λ.π. παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι από αυτές τις υπηρεσίες που άνηκαν στη Νομαρχία δεν επέλεξαν όλοι να έλθουν στο Δήμο, και χρειάστηκε πολλές θέσεις να καλυφθούν με δημοτικούς υπαλλήλους.
Παρά λοιπόν την σοβαρή έλλειψη προσωπικού, χάριν των προσπαθειών που καταβάλλουν οι υπάρχοντες υπάλληλοι, οι δημότες εξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό. Αυτό ήταν και το πρώτο μας στοίχημα για το νέο Καλλικρατικό μας Δήμο.

Πιστεύω ότι έχει πλέον γίνει κατανοητό από όλους τους πολίτες ότι η χώρα μας περνά μια τεράστια κρίση. Κρίση που έχει φτάσει να απειλεί ακόμα και την κοινωνική μας συνοχή.
Φτάσαμε σε σημείο οριακό και βέβαια όλη αυτή η κατάσταση έχει να κάνει στον μεγαλύτερο βαθμό, με την βιαιότερη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου που έχει ποτέ συμβεί σε πολίτες σε όλο τον κόσμο, και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η κοινωνία μας έχει υποστεί ένα τεράστιο σοκ .
Μέσα σε λίγους μήνες εκατομμύρια οικογένειες βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο. Αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, πολλές οικογένειες αδυνατούν ακόμα και να τα ταΐσουν .
Το Ελληνικό Κράτος έχει πτωχεύσει και πλέον το μόνο που κάνει είναι να συνεχίζει να δανείζεται για να πληρώνει τα δάνεια που έχει πάρει, και εναγωνίως κάθε μήνα προσπαθεί να καταβάλει τους πενιχρούς βέβαια μισθούς και συντάξεις προσπαθώντας να αποφύγει την κοινωνική έκρηξη.
Όλη αυτή η κατάσταση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ως Δήμος Ναυπλιέων έχουμε υποστεί, όπως και όλοι οι άλλοι Δήμοι, τεράστιες περικοπές χρημάτων που όφειλε να μας έχει δώσει το αρμόδιο Υπουργείο.
Παράλληλα όμως έχουμε υποστεί και μια τεράστια υστέρηση εσόδων διότι αρκετοί δημότες και επιχειρηματίες αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο.
Όλα αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα και την ποσότητα των υπηρεσιών που μπορεί και πρέπει ο κάθε Δήμος να προσφέρει προς τους Δημότες. Αυτό πιστεύω ότι το κατανοούν όλοι. Όταν δεν έχεις χρήματα όταν δεν εισπράττεις από πουθενά, δεν μπορείς ούτε επαρκές προσωπικό να έχεις, ούτε κοινωνική πολιτική μπορείς να κάνεις, ούτε μπορείς να συντηρείς τμήματα που ασχολούνται με τον πολιτισμό, αθλητισμό, κ.λ.π.
Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση με τις πρακτικές της αλλά και με τις επιπτώσεις του μνημονίου έχει απαξιώσει εντελώς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποδείχτηκε ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» πέτυχε να δημιουργήσει μεγαλύτερους Δήμους με περισσότερες αρμοδιότητες αλλά με ελάχιστο προσωπικό και ανύπαρκτους πόρους . Πέτυχε βέβαια και κάτι άλλο!!!
Πέτυχε να μεταφερθεί η δυσαρέσκεια του πολίτη από την Κυβέρνηση στους Δημάρχους.
Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ένα διαφαινόμενο αδιέξοδο!
Για να γίνει κατανοητό από όλους θα σας παραθέσω κάποια στοιχεία:

Α) Σε σχέση με το παρελθόν το αρμόδιο υπουργείο αποστέλλει μειωμένη κατά 20% την επιχορήγηση για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Δήμου μας.
Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που παίρνουμε δεν επαρκούν για να καλύψουμε τις δαπάνες μας εις ότι αφορά την μισθοδοσία των υπαρχόντων υπαλλήλων αλλά και τις ανάγκες που έχουμε για να λειτουργούν ανεπηρέαστα τα τμήματα που ασχολούνται με τον πολιτισμό – αθλητισμό – κοινωνική πρόνοια – σχολεία κ.λ.π. Και βέβαια δεν γίνεται λόγος για να μπορέσεις να αυξήσεις το προσωπικό καθαριότητας, κήπων, κ.λ.π.

Β) Σε σχέση με το παρελθόν το αρμόδιο υπουργείο αποστέλλει δραματικά μειωμένα τα χρήματα που οφείλει να μας δίνει για την κατασκευή έργων .
Πέρυσι ως Δήμος Ναυπλιέων με πληθυσμό 17.000 κατοίκων μας δόθηκαν 1.400.000€ για την κατασκευή έργων.
Φέτος, και αφού συνενωθήκαμε με άλλους τρεις Δήμους με συνολικό πληθυσμό 34.000 κατοίκων, δηλ. διπλάσιο, έχουμε εισπράξει μόνο 300.000€ για έργα. Δηλ. σε διπλάσιο Δήμο δόθηκε περίπου το ένα τέταρτο (1/4) των χρημάτων. Πήραμε δηλ. μόνο τον πρώτο χρόνο, 1.100.000€ λιγότερα.

Γ) Το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» που και αυτό χρηματοδοτούσε έργα έχει και αυτό παγώσει.

Δ) Και επειδή κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν ότι παίρνουμε μέρισμα από τις μετοχές που κατέχει ο Δήμος μας, ενημερώνω ότι η ALFA BANK έχει τρία χρόνια τώρα που δεν δίνει μέρισμα στους μετόχους και ως εκ τούτου βέβαια ούτε εμείς πήραμε ούτε ένα ευρώ!

Ο κάθε Δήμος όμως εκτός των χρημάτων που του δίνει το Κράτος έχει και άλλη μία πηγή εσόδων. Τα χρήματα που οφείλουν να καταβάλλουν οι δημότες υπέρ του Δήμου.
Και εδώ διαπιστώνεται μια τεράστια υστέρηση εσόδων διότι πολλοί Δημότες και επιχειρηματίες λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο μας.
Χαρακτηριστικά και για να γίνει κατανοητό το μέγεθος των προβλημάτων σας αναφέρω ότι πριν από δέκα μήνες, με την έναρξη λειτουργίας του ενιαίου Δήμου μας, δημότες και επιχειρήσεις όφειλαν το ποσό των 3.765.000€ .
Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να εισπράξουμε μόνο 405.000€. Δηλαδή έχουμε εισπράξει μόνο το 11% αυτών που μας οφείλονται.
Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ένα διαφαινόμενο αδιέξοδο. Το Ελληνικό Κράτος έχει μειώσει δραστικά τα χρήματα που όφειλε να δώσει στο Δήμο μας.
Οι δημότες λόγω της οικονομικής κρίσης δεν αποδίδουν στο Δήμο τα οφειλόμενα.
Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την λειτουργία του Δήμου και να προγραμματίσουμε και εκτελέσουμε έργα προς όφελος των Δημοτών.
Σίγουρα διαφωνούμε κάθετα με τις απανωτές επιβολές φόρων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις .
Σίγουρα διαφωνούμε κάθετα με το χαράτσι που συνοδεύει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Σίγουρα διαφωνούμε με την διακοπή ηλεκτροδότησης αν δεν πληρώσεις το χαράτσι .
Θα μου ήταν εύκολο να πω «μην πληρώνετε» .
Όμως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα και εκεί θα ληφθεί απόφαση συλλογικά για την αντιμετώπιση του θέματος έως ότου εκδικαστεί η σχετική προσφυγή του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών σχετικά με την νομιμότητα της επιβολής του χαρατσιού.
Απευθύνω λοιπόν έκκληση προς όλους τους Δημότες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο μας. Γνωρίζω πολύ καλά και κατανοώ ότι όλοι λίγο – πολύ έχουν υποστεί σοβαρή μείωση των αποδοχών και των εισοδημάτων τους . Επίσης όμως είναι άδικο αυτοί που πληρώνουν να μην απολαμβάνουν τις παροχές που πρέπει, εξαιτίας αυτών που είναι κακοπληρωτές.
Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Δήμος μας, αλλά και κανένας άλλος Δήμος στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπηρετήσει τους Δημότες χωρίς έσοδα. Σύμφωνα με το νέο Νόμο με τον οποίο συνενώθηκαν οι Δήμοι, κάθε Δημοτική Αρχή θα πρέπει να απαιτεί τα έσοδα ακόμα και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη!!
Βεβαίως κάποιος θα ρωτήσει:
Καλά Δήμαρχε, κάποιοι δεν πληρώνουν .
Εσείς τι κάνετε?
Μέχρι σήμερα έχουν σταλεί σημειώματα στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου στη Δ.Ο.Υ. Άργους και σε 39 ακόμη Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας που αφορούν 1.113 οφειλέτες του Δήμου και κατόπιν αυτού αδυνατούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα μέχρις ότου εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο.
Επίσης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για κατασχέσεις σε μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, έχουν επιδοθεί με δικαστικούς κλητήρες μέχρι σήμερα 48 κατασχετήρια και αναμένουμε τις αντιδράσεις τους.
Δεν απειλώ κανέναν, ούτε επιθυμία μας είναι να προβούμε σε κατασχέσεις καταστρέφοντας επιχειρηματίες και οικογένειες. Όμως σύμφωνα με το νόμο αν δεν το κάνουμε θα βρεθούμε εμείς κατηγορούμενοι, γιατί η μη είσπραξη των εσόδων, σημαίνει για τον κάθε Δήμαρχο παράβαση καθήκοντος και έκπτωση από τη θέση του Δημάρχου, και επιπλέον η μη είσπραξη εσόδων αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι αν συνεχιστεί αυτή η υστέρηση εσόδων θα βρεθούμε προ αδιεξόδου.
Κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να είμαστε χρήσιμοι στους Δημότες και αυτό γίνεται με ελάχιστα χρήματα και προσωπικό.
Θα βαδίσουμε έτσι!!! Ζητάμε όμως την κατανόηση των δημοτών !!!
Όμως παρά τις δυσκολίες που σας περιέγραψα πιο πάνω τους δέκα αυτούς μήνες που πέρασαν, δουλέψαμε σκληρά έτσι ώστε να πετύχουμε την εξασφάλιση χρημάτων για κατασκευή έργων από το Ε.Σ.Π.Α. ή άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα .
Μέχρι σήμερα λοιπόν έχουμε εξασφαλίσει τις παρακάτω χρηματοδοτήσεις συντάσσοντας άμεσα μελέτες και επικαιροποιώντας άλλες που βρήκαμε στους δήμους που συνενώθηκαν .
Επίσης συνεχίζουμε την κατασκευή έργων που είχαμε προγραμματίσει ή είχαν προγραμματισθεί από τους Δήμους που συνενώθηκαν.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από τα ήδη εξασφαλισμένα από το Ε.Σ.Π.Α. 4.000.000€ για αστικές αναπλάσεις στη πόλη του Ναυπλίου δημοπρατείται στις 29 αυτού του μηνός το πρώτο έργο της τάξης των 2.029.000€ που αφορά την ανάπλαση μιας μεγάλης περιοχής της παλιάς πόλης του Ναυπλίου που περικλείεται μεταξύ των οδών Αμαλίας, Σοφρώνη, Μπουμπουλίνας μέχρι τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου
Έχουμε ήδη υποβάλλει για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. τις εξής πλήρεις μελέτες και ήδη έχει ολοκληρωθεί θετικά και η αξιολόγησή τους από τους αρμόδιους της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου), και τις προσεχείς ημέρες θα λάβουμε και έγκριση δημοπράτησης.
α) ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ : 3.500.000€
Με το έργο αυτό θα κατασκευαστούν 36,5km. Αγωγοί ύδρευσης από νέο σύγχρονο υλικό (πολυαιθυλένιο), παράλληλα θα συνδεθεί η δεξαμενή του Προφήτη Ηλία με τις περιοχές Ν. Βυζαντίου, Κούρτη, περιοχής Γηπέδου έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής πίεση στο δίκτυο ύδρευσης αυτών των περιοχών .
Επίσης μέσα από αυτό το έργο θα κατασκευαστούν νέα δίκτυα ύδρευσης στις περιοχές Εξώστη και Καραθώνας με νέο σύγχρονο υλικό καθώς θα κατασκευαστούν και νέες δεξαμενές υδροδότησης .
β) ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΛΕΥΚΑΚΙΩΝ – ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΩΝ – ΕΞΩΣΤΗ,
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 1.700.000€
Με το έργο αυτό θα κατασκευαστούν 4,5χλμ. Νέων αγωγών αποχέτευσης λυμάτων στα Λευκάκια, τα Πυργιώτικα και τον Εξώστη . Με αυτό το έργο ολοκληρώνονται 100% τα έργα υποδομής και σε αυτά τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Έχουμε όμως υποβάλλει προς χρηματοδότηση στο Ε.Π.Π.Ε.Ρ.Α. (Διαχ/κη Αρχή Αθηνών) και τρίτη μελέτη:
γ) ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 2.150.000€
Με το έργο αυτό θα κατασκευαστούν 5χλμ. Δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στο Δρέπανο καθώς και δύο αντλιοστάσια λυμάτων με όλα τα περιβαλλοντικά οφέλη για το Δρέπανο. Με το έργο αυτό θα γίνει λειτουργικό και το τμήμα του έργου που ήδη έχει κατασκευαστεί αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει .

Για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» έχουμε υποβάλλει τις εξής μελέτες :
Α) «Κατασκευή ομβροδεξαμενής στην τοπική κοινότητα Αραχναίου», προϋπολογισμού: 356.000€
Β) «Αντικατάσταση αρδευτικού δικτύου περιοχής Αμαριανού Δήμου Μιδέας (Γέφυρα Μουτζουρίδη – Αραχναίο)»
προϋπολογισμού : 332.000€
Γ) « Οδοποιϊα πυρόπληκτων περιοχών : i) Μιδέα – Αμυγδαλίτσα και ii) Αμαριανού – Αραχναίου
προϋπολογισμού: 500.000€
Όλα τα παραπάνω έργα έχουν ένα συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 12.538.000€

- Σε συνεργασία με το Δήμο Άργους – Μυκηνών, συντάξαμε προκαταρκτική μελέτη και μελέτη σκοπιμότητας και τις υποβάλλαμε με αντικείμενο την επεξεργασία των νερών του Αναβάλου έτσι ώστε να καταστεί πόσιμο και με πρόβλεψη ποσοτήτων που είναι αναγκαίες και ικανές για να καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες του Ναυπλίου, Άργους και Επιδαύρου αλλά και ποσοτήτων νερού για την Επαρχία Ερμιονίδος .
Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους, ευελπιστούμε ότι το έργο αυτό θα υλοποιηθεί δίνοντας καθαρό πόσιμο νερό σε επαρκείς ποσότητες σε όλους τους Αργολιδείς.
Συμφωνήθηκε με τον κ. Τατούλη ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων να αναλάβει τα περαιτέρω στάδια των μελετών μέχρις της δημοπράτησης του έργου. Ο Δήμος Ναυπλιέων – Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και η Περιφέρεια Πελ/σου δημιουργούμε έναν διαβαθμιδικό σύνδεσμο που θα διαχειριστεί το όλο έργο. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές μελέτες το έργο έχει προϋπολογισμό: 6.000.000€ περίπου.

- Επίσης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου έχει ολοκληρώσει οριστική μελέτη που αφορά την εκβάθυνση του λιμένος Ναυπλίου μέχρι βάθους 9,5μ. και επίσης στην ίδια μελέτη περιλαμβάνονται και εργασίες για την επιδιόρθωση σπηλαιώσεων κάτω από τα παλιά κρηπιδώματα του λιμένος έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν.
Η μελέτη αυτή υποβάλλεται άμεσα για χρηματοδότηση στο Ε.Σ.Π.Α. Είναι της τάξης των 2.900.000€ και ήδη ο κ. Περιφερειάρχης δέχτηκε την αναγκαιότητα της κατασκευής αυτού του έργου.
Ένα έργο που θα δώσει την δυνατότητα σε όλα πλέον τα κρουαζιερόπλοια να μπαίνουν στο λιμάνι του Ναυπλίου.
Η δουλειά μας όμως δεν εξαντλήθηκε μόνο στη σύνταξη μελετών και στην υποβολή μας για χρηματοδότηση στο Ε.Σ.Π.Α. και αλλού.

1) Εις ότι αφορά τον Δήμο Ασίνης προχωράνε και οι δύο μελέτες που είχαν ανατεθεί και αφορούν η πρώτη την επέκταση του λιμένος Τολού και η δεύτερη αφορά την προστασία των ακτών από το Τολό έως τα Ίρια.
2) Έχουμε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για την διάνοιξη της οδού Μίνωος στο Τολό. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε δικηγόρο προκειμένου να καθοριστεί από το αρμόδιο δικαστήριο η τιμή μονάδος βάσει της οποίας θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες.
3) Έχουμε ήδη λάβει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο του Τολού και στην οδό Σέκερη.
4) Στο Δρέπανο ολοκληρώνουμε την μελέτη για την διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου που αγοράσθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση της κατασκευής γραφείων που θα στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου μας.
5) Μελέτες κόμβου στο Ναύπλιο.

Παράλληλα προχωράνε και τα έργα που θα σας αναφέρω

• Ολοκληρώθηκε ήδη το έργο διαμόρφωσης της οδού μπροστά στο Δημοτικό σχολείο Ανυφίου, προϋπολογισμού: 198.000€
• Ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε το νέο βιοκλιματικό κτήριο νηπιαγωγείου στη περιοχή Ροδίου στο Ναύπλιο, προϋπολογισμού: 750.000€
• Συνεχίζεται το έργο κατασκευής διαμόρφωσης σκαλοπατιών στους Άγιους Πάντες στην Πρόνοια, προϋπολογισμού: 128.000€
• Επίσης συνεχίζεται το έργο πλακόστρωσης της οδού Καποδιστρίου στο παλιό Ναύπλιο,
προϋπολογισμού: 300.000€
• Δώσαμε καθαρό πόσιμο νερό στο Δρέπανο, στο Βιβάρι, στην Ασίνη και την Αγ. Παρασκευή (Τσέλλου)
• Δώσαμε καθαρό πόσιμο νερό στον πρώην Δήμο Νέας Τίρυνθας, Αγ. Αδριανό – Ν. Τίρυνθα . Τώρα συνεχίζουμε έτσι ώστε να υδροδοτήσουμε το Τολό, την Κάντια και τα Ίρια.
• Επέκταση αγωγού αναβάλου στο Δήμο Μιδέας (Τ.Δ. Αργολικού – Ανυφίου – Αγ. Τριάδας – Πουλακίδας)
Προϋπολισμού : 735.000€
• Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου στο Τ.Δ. Αγ. Τριάδας
Προϋπολογισμός: 368.314€
• Κατασκευή φωτεινής σηματοδότησης κόμβων της οδού Χαριλάου Τρικούπη με τις οδούς Άργους και Ασκληπιού
Προϋπολογισμός : 94.170€
• Συνεχίζεται το έργο κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων Δήμου Ασίνης
Προϋπολογισμός: 606.000€
• Διαμόρφωση Δημοτικού κτιρίου Αργολικού
Προϋπολογισμός: 43.557,66€ (χωρίς Φ.Π.Α.)
• Έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου στο λιμάνι του Ναυπλίου από το Τελωνείο μέχρι του Καραμανλή σε πρώτη φάση. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό : 147.000€

Γίνεται απόλυτα σαφές ότι αυτούς τους δέκα πρώτους μήνες δουλέψαμε και υποβάλαμε έργα σε χρηματοδοτήσεις της τάξεως των 16.000.000€. Ευελπιστούμε ότι και το έργο της επεξεργασίας των νερών του Αναβάλου θα προχωρήσει με επιπλέον προϋπολογισμό 6.000.000€
Επίσης γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι αυτή τη στιγμή στον Δήμο Ναυπλιέων είναι σε εξέλιξη έργα της τάξεως των 4.000.000€
Συνεχίζουμε την προσπάθεια με μοναδικό γνώμονα την επίλυση προβλημάτων . Μέριμνα έχει ληφθεί για έργα σε όλο τον χάρτη του Δήμου μας.
Και αυτό το τονίζω γιατί κάποιοι ίσως επισημάνουν ότι στην περιοχή τους δεν γίνεται τώρα έργο.
Έργα θα γίνουν παντού !!!

Κάποιοι όλους αυτούς τους μήνες έσπευσαν, όπως πάντα, να μας κατηγορήσουν για αδράνεια. Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ο Δήμαρχος εκλεγόμενος για Τρίτη τετραετία τα παράτησε.
Τα ίδια έλεγαν και στις αρχές κάθε προηγούμενης τετραετίας. Και διαψεύδονταν στο τέλος.
Διαψεύδονταν εκ του αποτελέσματος.
Και δεν εννοώ μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών, κυρίως εννοώ το αποτέλεσμα της δουλειάς μας που έφερνε βέβαια την επιβράβευση μέσω των εκλογών.
Όλα αυτά τα έργα που σας προανέφερα θα αρχίσουν υλοποιούνται, και αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί αυτό που έλεγα προεκλογικά γίνεται πράξη.
Έλεγα πως έργα θα γίνουν μόνο μέσα από το Ε.Σ.Π.Α. και αυτό γίνεται διότι άλλες πηγές χρηματοδότησης στην Ελλάδα του μνημονίου δεν υπάρχουν».

23/11/2011