grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Nafplio Energy Triathlon: 450 αθλητές έζησαν μια μοναδική Τριαθλητική εμπειρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Nafplio Energy Triathlon: 450 αθλητές έζησαν μια μοναδική Τριαθλητική εμπειρία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

Nafplio Energy Triathlon: 450 αθλητές έζησαν μια μοναδική Τριαθλητική εμπειρία

Με 9 ξεχωριστά αγωνίσματα και 5 διαφορετικές εκκινήσεις σ’ ένα multisports πρωινό, η Ιστορική πόλη του Ναυπλίου «αγκάλιασε» περισσότερους από 450 αθλητές και αθλούμενους, τόσο στις ατομικές όσο και στις ομαδικές συμμετοχές. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ο καιρός ήταν σύμμαχος της διοργάνωσης και οι συμμετέχοντες αθλητές σίγουρα δεν το μετάνιωσαν.

Το Nafplio Energy Triathlon, που αποτελεί ένα multisports γεγονός ορόσημο για τα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας, διοργανώθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 από τον Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και την Energy Races, περιλαμβάνοντας αγώνες Τριάθλου, supersprint, sprint και Ολυμπιακής απόστασης, αγώνες Aquathlon, αγώνες EnergySwim, 800 μέτρων και 2,5 χιλιομέτρων, αλλά και παιδικό αγώνα Kids Aquathlon.

Ο αγώνας είχε ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον, με αθλητές και μεγάλα ονόματα του Τριάθλου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ έναν αγώνα με άρτια υποδομή, με πολλούς επισκέπτες και θεατές να απολαμβάνουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα και τους δημότες Ναυπλίου να υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο τους λάτρεις των multisports.

Στο Τρίαθλο Ολυμπιακής απόστασης, νικητής ήταν ο Άγγελος Μαυρογιάννης ενώ ο Κωνσταντίνος Κωστίμπας κατέλαβε την δεύτερη θέση και ο Νικόλαος Σημαντήρας την τρίτη. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Άντζελα Μαρλαγκούτσου, δεύτερη η Λιάνα Χασιώτη και τρίτη η Ειρήνη Χρύσανθου. Στην Σκυταλοδρομία, κέρδισε η ομάδα Kyriazopoulos Team- Aiva Bike, που αποτελούνταν από τον Νίκο Κυριαζόπουλο , τον Παντελή Αϊβατίδη και τον Ρόμπο Κωνσταντίνο.

Στο Τρίαθλο Sprint απόστασης, ξεχώρισε ο Παναγιώτης Δημόπουλος που τερμάτισε πρώτος, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο οποίος αναγκάστηκε να τρέξει με το ποδήλατο στο χέρι το τελευταίο 1,5 χιλιόμετρο της ποδηλασίας λόγω σκασμένων ελαστικών και στις 2 ρόδες. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Κουλάκης. Στην γενική κατηγορία γυναικών, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ντενίζ Δημάκη, με την Εύα Μπέκα να έρχεται στην δεύτερη θέση και την Νίκη Σκλαβούνου στην τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην Σκυταλοδρομία πρώτευσε η ομάδα Ιπτάμενοι , με τον Λάμπρο Καρούντζο, τον Βαγγέλη Σακέλη και τον Σωτήρη Μαρκόπουλο.

Στο Τρίαθλο SuperSprintαπόστασης, νικητής στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Σταματίου, δεύτερος ο LouisWoodgateκαι τρίτος ο Παναγιώτης Γεωργοβασιλόπουλος, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Αιμιλία Καζαμαριώτη, δεύτερη η RobynWoodgateκαι τρίτη η Νιόβη Κουβαρ.

Στο Aquathlon, νικητής στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Σταματίου, μεδεύτερο τον Νίκο Κυριαζόπουλο και τρίτο τον Παναγιώτη Κάβδα. Στις γυναίκες κέρδισε η Αφροδίτη Γιαρένη, με την Κατερίνα Σάπαρη στην δεύτερη θέση και την Ιωάννα Μόσχου στην Τρίτη θέση.

Στον παιδικό αγώνα “Kids Aquathlon” πρώτη τερμάτισε η Μαρία Στούμπα ενώ στα αγόρια ο Μάξιμος Αϊβατίδης.

Στον αγώνα EnergySwim 800μ νικητής ήταν ο Δημήτρης Σταματίου και νικήτρια η Εύα Μπέκα, ενώ στον αγώνα EnergySwim2.5kνικητής στους άνδρες ήταν ο Αναστάσιος Αθανασουλάκης και νικήτρια στις γυναίκες η Βασιλική Μαρία Τσάκαλου. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Δημήτρης Σταματίου αγωνίστηκε μέσα στο ίδιο πρωινό σε 3 διαφορετικά αγωνίσματα τα οποία κέρδισε και τα τρία, επιτυγχάνοντας ένα ιδιότυπο ρεκόρ.

Αξιοσημείωτη ήταν η αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας του «Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής», που συγκίνησε, έδωσε μαθήματα ήθους, θάρρους και δύναμης και καταχειροκροτήθηκε από θεατές και συναθλητές.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Nafplio Energy Triathlon και Δήμαρχος Ναυπλιέων, κος Δημήτρης Κωστούρος, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι ο κόσμος ξέρει πως εδώ θα βρει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, γι’ αυτό και μας τιμά κάθε χρόνο. Να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, για την συνεργασία, τον πρόεδρό της, κο Γιώργο Γερόλυμπο, αλλά και όλους όσους δουλεύουν για το NafplioEnergyTriathlonπου θεωρώ πως είναι μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στο αθλητικό καλεντάρι του Δήμου. Τους ευχαριστώ όλους, ραντεβού τον Οκτώβριο στο Τολό (14 Οκτωβρίου EnergyTriathlonTolo), όπου κάνουμε το δεύτερο τρίαθλο και του χρόνου πάλι στο Ναύπλιο.»

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, πολύτιμος σύμμαχος ενυδάτωσης των αθλητών. Επίσημοι χορηγοί ήταν η PEARL IZUMI, εξειδικευμένη αθλητική μάρκα στον εξοπλισμό ένδυσης/ υπόδησης , η CamelBackμε τα υδροδοχεία τηςκαι η ARGOSSecurityστην ασφάλεια του αγώνα.

Υποστηρικτές ήταν τα κορυφαία ποδηλατικά αξεσουάρ SHIMANO, το www.swimmingshop.gr, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Zone3 στην Ελλάδα, το κατάστημα ποδηλάτων SELLIS BIKE στο BikeService, η CAREFULκαι η ιατρική ομάδα Καρδιομεταβολισμός. HostPartnerτης διοργάνωσης ήταν ο πολιστιστικός πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ

Το θαλάσσιο χώρο διασφάλισαν ηLoutrakiLifeguardμε τους ναυαγοσώστες και η ομάδα της PanExpeditionsμε τα καγιάκ. Την διοργάνωση υποστήριξαν επίσης με τους εθελοντές τους οι συνδιοργανωτές σύλλογοι Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου και Εύρος Ναυπλίου.

Communication Sponsors ήταντο www.RunningNews.gr, το www.TriNews.gr, το www.DiscoverNafplio.gr, το www.Runster.gr, και το www.FitnessPulse.gr υποστήριξαν τον αγώνα ως. Επίσημο Φωτογραφικό πρακτορείο EnergyPhotos ( www.energyphotos.gr)

Βεβαίως καθοριστικοί συντελεστές της επιτυχίας της διοργάνωσης ήταν το Λιμεναρχείο και η Τροχαία Ναυπλίου που υποστήριξαν με μεγάλη δύναμη τη διοργάνωση διασφαλίζοντας τόσο το αγωνιστικό κομμάτι όσο και την απρόσκοπτη κυκλοφορία στην πόλη του Ναυπλίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Nafplio Energy Triathlon και ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Ναυπλιέων, κος Δημήτρης Κωστούρος, ευχαριστούν και συγχαίρουν όλους τους αθλητές και αθλούμενους που έλαβαν μέρος στο Nafplio Energy Triathlon αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της Διοργάνωσης.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της διοργάνωσης μπορείτε να τα δείτε στο link:

 http://www.energyraces.gr/2018/06/18/nafplio-energy-triathlon-2018-results/  

 

#NafplioEnergyTriathlon

Ακολουθήστε την διοργάνωση

στο Facebook @EnergyRaces

το Instagram @EnergyRaces.gr

καιτο Twitter @EnergyRaces