grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας στο εκκλησάκι του Κολοκοτρώνη

Τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας στο εκκλησάκι του Κολοκοτρώνη

kostoyros ekklhsaki agion 8eodoron

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και το 4ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων για τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Στο εκκλησάκι το οποίο έχτισε ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της πόλης του Ναυπλίου τοποθετήθηκε ενημερωτική πινακίδα με εφαρμογή QR Code στα ελληνικά και μεταφρασμένη στα αγγλικά όπου παρουσιάζεται εκτενώς η μακρά ιστορία της εκκλησίας και ο συνεκτικός δεσμός με τον μεγάλο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Η πρωτότυπη ιδέα για την δημιουργία μιας τέτοιας δράσης ανήκει στο μαθητή της ΣΤ τάξης του 4ου δημοτικού Γεώργιο Καχριμάνη που μαζί με τους συμμαθητές και την βοήθεια και την υποστήριξη των δασκάλων τους συνέταξαν ένα περιεκτικό κείμενο της ιστορίας της εκκλησίας και υλοποίησαν μια έξυπνη εφαρμογή για χρήση που με τρόπο άμεσο και διαδραστικό θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του Δήμου Ναυπλιέων την ιστορική μνήμη της πόλης του Ναυπλίου. Ως Δημοτική Αρχή θα παραμείνουμε υποστηρικτές και συμμέτοχοι παρόμοιων δράσεων με κύριο μέλημα την ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε:

«Είμαστε ευλογημένοι ως πολίτες της πόλης του Ναυπλίου και του Δήμου Ναυπλιέων γιατί ζούμε μέσα στην ιστορία. Έχουμε την τιμή να πατάμε τα ίδια χώματα με ήρωες της Ελλάδος. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελεί την ιστορία του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που εργάστηκαν, στους δασκάλους και στους γονείς που συνέδραμαν να αναδείξουν αυτό το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα. Αισθάνομαι όμως ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος γιατί τέτοιες προσπάθειες από την νέα γενιά δείχνουν πόσο εκτιμούν την Ελλάδα, τους ήρωες της και την ιστορία της».