grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Αίγινα – Ναύπλιο – Αθήνα Τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Αίγινα – Ναύπλιο – Αθήνα Τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

ANA2021 2326.07 digital poster

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την Αίγινα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το Ναύπλιο & η Ελευθερία Αρβανιτάκη από την Αθήνα σε μια «διαφορετική» συναυλία αλλάζουν τη μουσική σκυτάλη, κατά τη ροή της ιστορίας!

Παρασκευή 23 & Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Συμπληρώνοντας 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, σε μια χρονιά ορόσημο για τη χώρα, οι τρεις πόλεις που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα: να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα λαμβάνουν τη σκυτάλη της ιστορίας και, με όραμα αυτό να αποτελέσει την αρχή για ένα μόνιμο φόρουμ συνεργασίας μεταξύ των τριών πόλεων, διοργανώνουν από κοινού μια μουσική σκυταλοδρομία. Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συμπράττουν και μας υποδέχονται μαζί με τα τραγούδια τους στην Αίγινα. Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, τη σκηνή του Ναυπλίου αναλαμβάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ενώ η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση ολοκληρώνεται, επίσης στις 23 Ιουλίου, στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρέα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Πρώτος σταθμός, λοιπόν, η Αίγινα και το λιμάνι του νησιού, μπροστά στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου του Θαλασσινού. Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γνωρίζονται από παλιά, από τα πρώτα βήματα του Μιχάλη στο τραγούδι. Δυο φωνές αισθαντικές που ταιριάζουν ιδανικά. Έχουν συνεργαστεί δύο φορές στην σκηνή αλλά και δισκογραφικά με πιο πρόσφατο σταθμό το τραγούδι «Σε ποιον να πω το σ’ αγαπώ», που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη. Στη συναυλία στην Αίγινα, οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα ωραιότερα τραγούδια από την μακρόχρονη διαδρομή τους – δικά τους αλλά και τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών - και κάποια απρόβλεπτα ντουέτα που θα μας συγκινήσουν.

Λίγες μέρες μετά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το λιμάνι του Ναυπλίου τιμά τους κλασικούς μας ποιητές – μελοποιημένους από σπουδαίους συνθέτες – αλλά και τους σύγχρονους στιχουργούς και φτιάχνει έναν πολύχρωμο μουσικό πίνακα με χρώματα από το παρελθόν και το παρόν, με συνδετικό κρίκο την υπέροχη φωνή της. Η καλλιτέχνης με την ξεχωριστή έκφρασή της, αυτή τη φορά, κάνει μια αναφορά στο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Ρίτσο, τον Παλαμά, και μας χαρίζει αγαπημένα τραγούδια που ευφραίνουν την ψυχή, σε στίχους Νίκου Γκάτσου, Λίνας Νικολακοπούλου, Μιχάλη Γκανά, Άρη Δαβαράκη και όχι μόνο... Από το Ναύπλιο, λοιπόν, θα απολαύσουμε μια διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση, μια ανεπανάληπτη μουσική – ερμηνευτική πανδαισία, με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών και ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη.

Με μία ακόμα σπουδαία ερμηνεύτρια ολοκληρώνεται η μουσική σκυταλοδρομία στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Ελευθερία μας, που ξέρει καλά τον τρόπο να μας ξεσηκώνει και να μας ταξιδεύει μέσα από τη μαγεία των ζωντανών της εμφανίσεων και των μεγάλων της τραγουδιών. Στις 23 Ιουλίου, μας καλεί να ξαναβρεθούμε μαζί της για να ξαναζήσουν τον παλμό των «δυνατών» συναυλιών της. Από το «Κόκκινο φουστάνι» ως το «Πάρε με αγκαλιά και πάμε» κι από τις λαϊκές μπαλάντες του Χρήστου Νικολόπουλου ως τα τελευταία της αγαπημένα του Θέμη Καραμουρατίδη, από το «Πράσινο Ακρωτήρι» ως τα «Αρμένικα», μας έμαθε να αγαπάμε τον ποιητικό λόγο του Ελύτη και του Γκανά ως τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και του Νίκου Μωραΐτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, μας υπόσχεται μια βραδιά που θα τραγουδάμε μαζί της από την αρχή ως το τέλος της, μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό…

Για δύο βραδιές, τρεις σημαντικές πόλεις, η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα, γιορτάζουν μαζί, με μια ξεχωριστή μουσική σκυταλοδρομία και τέσσερις κορυφαίους καλλιτέχνες, τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση… Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη αλλάζουν τη μουσική σκυτάλη, κατά τη ροή της ιστορίας, και μας χαρίζουν μια ξεχωριστή εμπειρία…

Περισσότερες πληροφορίες:

Για τη συναυλία των Δήμητρα Γαλάνη & Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Αίγινα: https://aeginafirstcapital.gr

Για τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Ναύπλιο: https://nafplio.gr/

Για τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: https://athens-technopolis.gr/

Δήμητρα Γαλάνη | μαζί της παίζουν οι μουσικοί:

Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα)

Μηνάς Λιάκος (ηλεκτρική κιθάρα)

Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, κιθάρα)

Σπύρος Μάνεσης (πιάνο)

Στέλιος Προβής (μπάσο).

Ηχοληψία: Γιώργος Βουδαντάς, Παναγιώτης Ηλιόπουλος Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

Μιχάλης Χατζηγιάννης | μαζί του παίζουν οι μουσικοί:

Σόλων Αποστολάκης (πιάνο, κίμπορντς, ενορχηστρώσεις)

Σπύρος Μάζης (μπάσο)

Ιάσων Μαυρογεώργος (κιθάρες)

Στέλιος Κατσατσίδης (ακορντεόν)

Αλεφραγκής Ιάκωβος (τύμπανα)

Ηχοληψία: Γιώργος Βουδαντάς, Αντώνης Μωραΐτης

Άλκηστις Πρωτοψάλτη | μαζί της παίζουν οι μουσικοί:

Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο, ενορχηστρώσεις)

Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο)

Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο)

Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρες) Παντελής Ντζιάλας (κιθάρες)

Κώστας Μυλωνάς (τύμπανα) Ηχολήπτης: Ζαχαρίας Σταμούλος

Φωτισμοί: Δημήτρης Λάιος

Βοηθός παραγωγής μουσικού σχήματος: Μυρτώ Μαγκριώτη

Ελευθερία Αρβανιτάκη | μαζί της παίζουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα, ενορχηστρώσεις) Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο) Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο, πλήκτρα) Νίκος Μέρμηγκας (λαύτα, λαούτο, μπουζούκι) Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο, κιθάρα).

Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λήδα Ρουμάνη

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας

Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Βενετάκη