grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Ναύπλιο – Αίγινα - Αθήνα Τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Ναύπλιο – Αίγινα - Αθήνα Τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

thumbnail Κωστούρος Μακογιάννης Ζορμπάς

Συμπληρώνοντας 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, σε μια χρονιά ορόσημο για τη χώρα, οι τρεις πόλεις που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα: να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα λαμβάνουν τη σκυτάλη της ιστορίας και, με όραμα αυτό να αποτελέσει την αρχή για ένα μόνιμο φόρουμ συνεργασίας μεταξύ των τριών πόλεων, διοργανώνουν από κοινού μια μουσική σκυταλοδρομία. Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συμπράττουν και μας υποδέχονται μαζί με τα τραγούδια τους στην Αίγινα. Στη συνέχεια, τη σκηνή του Ναυπλίου αναλαμβάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ενώ η ιδιαίτερη αυτή μουσική βραδιά θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρέα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Για την κοινή δράση των τριών πόλεων μίλησαν αναλυτικά, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτης Κωστούρος στη δήλωση του τόνισε:

«Ο Δήμος Ναυπλιέων με την συμμετοχή του σε μια τέτοια εκδήλωση αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί αναπόσπαστο κόμματι της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας με βαριά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Ο σεβασμός και η προστασία της με την ανάδειξή της και την σύνδεσή της με το σήμερα αποτελούν κοινό στόχο για να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία»