grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Στις 6 Απριλίου δημοπρατείται το Πάρκο Κολοκοτρώνη

Στις 6 Απριλίου δημοπρατείται το Πάρκο Κολοκοτρώνη

parko kolokotroni

Ο Δήμος Ναυπλιέων προκήρυξε τη δημοπράτηση του έργου: “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ” σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 59/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης ξεκίνησε 18 Μαρτίου 2022 και ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου του 2022.

Η αποσφράγιση των προσφορών για την επιλογή αναδόχου έχει οριστεί για της 6 Απριλίου 2022.

Με την ολοκλήρωση του έργου επιτυγχάνεται η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του χώρου καθώς και η ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής.

Ο στόχος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είναι να συνδέσει το παρόν με την ιστορική μνήμη της πόλης ώστε να δημιουργηθεί ένας δημόσιος χώρος καλαίσθητος και σύγχρονος για ατομικές και συλλογικές δράσεις.

Η δημοπράτηση του έργου αποτέλεσε προτεραιότητα για τις υπηρεσίες του Δήμου και την Δημοτική Αρχή και παρόλες τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις πολλές συζητήσεις που προκάλεσε, κάνουμε σήμερα το πρώτο αλλά ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση του. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η ανάπλαση του Πάρκου Κολοκοτρώνη θα δώσει στο Ναύπλιο μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία αντάξια στην τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του και την ιστορία του.