grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Οπτική ταυτότητα Ναύπλιο 1821-2021

Οπτική ταυτότητα Ναύπλιο 1821-2021

οπτικη ταυτότητα

Σας παρουσιάζουμε το λογότυπο του Δήμου Ναυπλιέων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΟΣ & ΣΤΟΧΟΣ είναι να αναδείξουμε το ρόλο της πόλης στην Ελληνική Επανάσταση με μια οπτική ταυτότητα που θα συνοδεύει τις εκδηλώσεις - εκδόσεις και θα αφήσει στην ιστορία το αποτύπωμα του εορτασμού των 200 ετών.

Ανατολή ήλιου Σήμερα

Δύση ήλιου Παρελθόν

Χρόνος Γεγονός
Κάστρα Ιστορία
Καμπύλες Αρμονία
Στεριά Θάλασσα
Ουρανός Άπειρο
Το οχυρό - κάστρο Παλαμήδι προσδιορίζει την πόλη και την ιστορία της. Ήλιος πηγή ζωής, κάθε ανατολή είναι μια νέα ημέρα, είναι το σήμερα, κάθε δύση παρελθόν, παρελθόν είναι χρόνος που αφήνει πίσω γεγονότα, ιστορία και μύθους, αυτό είναι το Ναύπλιο τυλιγμένο από τον ουρανό, τη θάλασσα και τα απόκρυμνα βράχια.
ΤΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ 21 ο συμβολικός αριθμός από το έτος 1821 έως το 2021. 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση το 2 τυχαίνει να συμβολίζει τις περιόδους 2 βενετοκρατιών και 2 τουρκοκρατιών έως την Ελληνική επανάσταση. Ο αριθμός 2 είναι διαμορφωμένος από αρμονικές καμπύλες οι οποίες συμβολίζουν την ομοιομορφία της πόλης στο φυσικό τοπίο. το 1 συμβολίζει το Ναύπλιο ως Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας το καφέ των τοιχών, πορτοκαλοκίτρινο - πορτοκαλί, τα χρώματα του ήλιου από την ανατολή έως τη δύση, το γαλάζιο του ουρανού, το μπλε της θάλλασας και το γαλαζοπράσινο της ταραγμένης θάλασσας.
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ Τα δυνατά χρώματα είναι χρώματα που κοσμούν τη λαμπρότητα της πόλης μας και δίνουν νότα εορταστικής ατμόσφαιρας.
ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ O ΗΛΙΟΣ ανατέλει πίσω από το κάστρο Ο κόσμος μας αντλεί ζωή από τον ήλιο καθώς μας δίνει όλη του την ενέργεια, “κάθε μέρα ξυπνούν θύμησες” το χρονικό διάστημα μεταξύ ανατολής και δύσης είναι η ημέρα, ο χρόνος που αποτελείται από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
alt
ΧΡΟΝΟΣ = ΠΑΡΕΛΘΟΝ = ΙΣΤΟΡΙΑ = ΠΑΛΑΜΗΔΙ Σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου Ένα μεγαλοπρεπές οχυρό χτισμένο πάνω στο λόφο ανατολικά της πόλης πασίγνωστο για τα “999” σκαλοπάτια του.
ΟΥΡΑΝΟΣ - ΘΑΛΑΣΣΑ Η αρμονική καμπύλη του 2 τυλίγει την ιστορία της πόλης από το πορτοκαλί χρώμα του ήλιου συνεχίζει με το γαλάζιο το χρώμα του ουρανού “ο ήλιος δύει εκεί που ο ουρανός ενώνεται με τη θάλασσα” και καταλήγει στο μπλε της ήρεμης και το γαλαζοπράσινο της ταραγμένης θάλασσας που βρέχει περιμετρικά τ’ Ανάπλι.
(α) Αν παρατηρήσετε καλύτερα η συνέχεια του 2 μετά το 1 και μέχρι τις κυματιστές γραμμές δημιουργούν ένα πανί από καράβι πάνω στα κύματα.
(β) Η συνέχεια του 2 με την καμπύλη του 1 δημιουργεί το λόφο με τα απόκρυμνα βράχια που είναι χτισμένο το κάστρο.
Για το Ναύπλιο επιλέξαμε μια γραφή που χρησιμοποιούνταν σε εφημερίδες της εποχής η σημαία δίπλα στη λέξη Ναύπλιο κυματίζει και υποδηλώνει το εορταστικό κλίμα. Ο Λογότυπος έχει σχεδιαστεί να έχει ως φόντο το λευκό χρώμα που υποδηλώνει τον αγνό σκοπό των ελλήνων για απελευθέρωση και ανεξαρτησία.