grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Σύσκεψη για την θολότητα του νερού των Πηγών του Ναυπλίου

Σύσκεψη για την θολότητα του νερού των Πηγών του Ναυπλίου

syskepsi deyan1

 

 Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 στο Δημαρχείο Ναυπλίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αλέξανδρος Λυκομήτρος, ο Διευθυντής και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΝ, διευκρινίστηκε ότι η αυξημένη θολότητα στο νερό οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και της ταχείας διήθησης του νερού μέσα από το έδαφος κατά την πορεία του από το οροπέδιο της Τρίπολης προς τις πηγές στην περιοχή των Μύλων.

Οι αναλύσεις αναφορικά με την ποιότητα του νερού συνιστούν τη μη κατανάλωση του για όσο διάστημα διαρκεί το φαινόμενο, το οποίο λόγω του εύρους του δεν επιτρέπει τον ακριβή προσδιορισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ζήτησε από τους αρμόδιους την συνεχή ενημέρωση των καταναλωτών μέσω ανακοινώσεων, συνεχή παρακολούθηση μέσω αναλύσεων του νερού έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο ακέραιο η δημόσια υγεία.

Στο τραπέζι της συζήτησης ο κ. Κωστούρος έβαλε και την πρόταση για διερεύνηση, μέσω απόφασης του συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ, έκπτωσης επί του τιμολογίου του νερού για την περίοδο κατανάλωσης της όχλησης από το φαινόμενο.