grflag           enflag                   
       
Νέα Αιτήματα Πολιτών ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε ερωτήματα για την εκπροσώπιση του Δήμου στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε ερωτήματα για την εκπροσώπιση του Δήμου στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΑιτήματα Πολιτών

question-answer11Ο Prefadoros-Nafplio
  ερωτά :

Με δελτίο τύπου και φωτογραφίες που διάβασα σε blog, και όχι στην ιστοσελίδα του Δήμου που δεν έχει αναρτηθεί, πληροφορήθηκα για την επιτυχία της επίσκεψης της αποστολής του Δήμου στη Ρουμανία που περιελάμβανε και συμπολίτες επιχειρηματίες.

Χρήσιμες βέβαια τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά μπορεί να μου απαντήσει ο Δήμαρχος ή ο Ειδικός Συνεργάτης επί της ενημέρωσης:

Ποιοι ήταν οι επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αποστολή;

Υπήρχε κάποιο κριτήριο στην επιλογή τους;

Είχε κάποιο κόστος και ποιο αυτή η αποστολή και αν ναι από ποιον πληρώθηκε;

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Απάντηση
 
Κε Prefadoros-Nafplio
question-answer12 

Με ερώτηση σας μέσω του Nafplio.gr θέτετε ερωτήματα γύρω από το πρόσφατο ταξίδι του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά στη Ρουμανία.


Κατ' αρχή σας απαντούμε ότι κανένα δελτίο τύπου του δήμου δεν έχει αποσταλεί αποκλειστικά σε ένα blog ή ιστοσελίδα κανενός. Όποια δελτία τύπου εκδίδονται από τον δήμο αποστέλλονται στο σύνολο των ΜΜΕ του νομού και σε πάρα πολλά ακόμη περιφερειακά ή εθνικά μέσα.
Το οποιοδήποτε μέσο μπορεί να ζητήσει να λαμβάνει τα δελτία τύπου του δήμου.

Εσείς όμως κ. prafadoros-nafplio, ως δημοσιογραφικό μέσο, θα έπρεπε αν είχατε ερωτηματικά γύρω από το ταξίδι του δημάρχου να απευθυνθείτε προς το Γραφείο Τύπου του δήμου και να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες. Αντί αυτού, δημοσιεύσατε ανάρτηση σας και στην συνέχεια μας κοινοποιείτε ερωτήματα σας, δημιουργώντας εντυπώσεις με την πρώτη σας ανάρτηση. Χάρη δεοντολογίας και εφόσον έχετε ερωτήματα θα πρέπει πρώτα να ερωτάτε και στη συνέχεια να παίρνετε θέση αρθρογραφώντας, εκτός και αν επιθυμείτε την δημιουργία "σκιών" γύρω από την δραστηριότητα της δημοτικής αρχής.

Θέτετε τρία ερωτήματα όσον αφορά το ταξίδι, τα ακόλουθα:

1)  Ποιοι ήταν οι επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αποστολή;
2)  Υπήρχε κάποιο κριτήριο στην επιλογή τους;
3)  Είχε κάποιο κόστος και ποιο αυτή η αποστολή και αν ναι από ποιον πληρώθηκε;

Απάντηση: Τον προηγούμενο Ιούνιο επισκέφτηκε το Ναύπλιο ο δήμαρχος Βουκουρεστίου κ. Neculai Ontanu, επικεφαλής κλιμακίου εκπροσώπων του δήμου του και είχε συσκέψεις με τον δήμαρχο Ναυπλιέων, αλλά και με άλλους παράγοντες, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, οι εκπρόσωποι των συλλόγων ξενοδόχων Ναυπλίου και Τολού, ο σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων κλπ.
Να σημειωθεί ότι σε εκείνη την σύσκεψη μολονότι είχαν προσκληθεί δεν παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κονοπισόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας κ. Διμάκης.
Στην συνάντηση εκείνη είχε συμφωνηθεί η διοργάνωση εντός του Σεπτεμβρίου μιας Έκθεσης Ελληνικών Παραδοσιακών Προϊόντων στα πλαίσια της οποίας θα προωθούνταν επίσης, τα τουριστικά μας αξιοθέατα και συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα για προσέλκυση Ρουμάνων τουριστών στον τόπο μας.

Οι φορείς δηλαδή ανέλαβαν να δραστηριοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην Έκθεση.

Δεν υπήρξε κάποια εμπορική αποστολή από τον δήμο Ναυπλίου, που θα σήμαινε και την ανάληψη οικονομικών δεσμεύσεων.
Όποιος θα συμμετείχε ή θα επισκεπτόταν την έκθεση θα πλήρωνε τα έξοδα του και θα μεριμνούσε για την αποστολή των προϊόντων ή του διαφημιστικού του υλικού, όπως και έγινε.

Ο ίδιος ο δήμαρχος με το προσωπικό του αυτοκίνητο και δικά του έξοδα, μετέφερε το υλικό του δήμου, dvd's, σημαία και έντυπα.

Από τους φορείς οι οποίοι επίσης ταξίδευσαν μόνοι τους, γνωρίζουμε ότι στο Βουκουρέστι ταξίδευσε σαν εκπρόσωπος των ξενοδόχων Ναυπλίου ο κ. Ανδριανός Χριστόπουλος, ο πρόεδρος των Τουριστικών επιχειρήσεων Τολού κ. Γιάννης Γεωργιδάκης, ενώ και τους δύο συνόδευσαν επιχειρηματίες της πόλης.
Στο Βουκουρέστι επίσης βρέθηκαν αρκετοί επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα από τον δήμο της Επιδαύρου και της Σαλαμίνας, από την οποία συμμετείχε και χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών.
Πέραν αυτών εμείς δεν γνωρίζουμε πόσοι ακόμη βρέθηκαν ώς επισκέτες ή παρατηρητές της έκθεσης.
Να τονιστεί για μια ακόμη φορά, ότι ο δήμος Ναυπλιέων δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ από την εκδήλωση.

Τέλος, να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του δήμου να στηρίξει την τοπική οικονομία με ενέργειες που δίνουν την ευκαιρία για προώθηση προϊόντων και επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Αναμένουμε σύντομα και με την ενεργοποίηση της Κοινοφελούς Επιχείρησης και του Γραφείου για τον Τουρισμό, να δημιουργηθούν νέες δυνατότητες και να υπάρξουν περισσότερα μέσα προς επιτυχή πραγμάτωση του σκοπού αυτού.

 "Στην κατηγορία αυτή της ιστοσελίδας www.nafplio.gr με τον τίτλο «Αιτήματα Πολιτών» αναρτώνται Αιτήματα και Παράπονα Πολιτών που αφορούν θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο κόσμο. 
Αιτήματα και παράπονα σε προσωπική βάση απαντώνται απευθείας με προσωπικό email."