grflag           enflag                   
       
Νέα Αιτήματα Πολιτών Νέα Απάντηση δημάρχου Αναγνωσταρά στην επιστολή Καράπαυλου για το Μπούρτζι

Νέα Απάντηση δημάρχου Αναγνωσταρά στην επιστολή Καράπαυλου για το ΜπούρτζιΑπόψεις - προτάσεις Πολιτών


question-answer11
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την πρόταση των κυρίων Αντωνιάδη και Καράπαυλου για το Μπούρτζι και την αξιοποίηση του ως εγκληματολογικό Μουσείο προέβη πριν δύο ημέρες σε δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες διέψευσε τα όσα καταλογίζουν οι παραπάνω πρώην δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Ναυπλιέων για αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Σε αυτές τις δηλώσεις του δημάρχου επανήλθε ο κ. Κώστας Καράπαυλος με νέα του επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στο Nafplio.gr και η οποία, έλαβε νέα απάντηση από τον δήμαρχο.

Η επιστολή - ανταπάντηση του δημάρχου, αλλά και ο σύνδεσμος της ανάρτησης της επιστολής κ. Καράπαυλου που προηγήθηκε βρίσκονται παρακάτω:


Νέα Απάντηση δημάρχου Αναγνωσταρά στην επιστολή Καράπαυλου για το Μπούρτζι


"Ειλικρινά αισθάνθηκα  πλήρως δικαιωμένος  από τις απαντήσεις που έλαβα από τον κ. Καράπαυλο .

Πρώτον: Παραδέχεται ότι γνώριζε και γνωρίζει ότι το θέμα της ιδιοκτησίας του «Μπούρτζι» βρίσκεται σε εκκρεμότητα στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Γιατί λοιπόν στο πρώτο κείμενό του με κατηγορεί έτσι απλά για αδιαφορία και δεν λέει ότι υπάρχει θέμα ιδιοκτησιακό; Και το τονίζω αυτό γιατί ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως δικηγόρος γνωρίζει ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα σε ακίνητα που δεν τους ανήκουν !!!
Εμείς λοιπόν πως θα αναθέταμε έστω τις μελέτες για ένα κτίριο που δεν μας ανήκει;
Υπάρχει απάντηση σε αυτό;   

Δεύτερον: Παραδέχεται ότι ακόμα και αν ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων πάλι θα καταψήφιζε  τη παραχώρηση του Μπούρτζι στον Δήμο μας!!!.
Και μάλιστα εξηγεί και τον λόγο. Γιατί πιστεύει ότι ως ιστορικό μνημείο θα έπρεπε να ανήκει στο Ελληνικό Κράτος και όχι στον δήμο.
Και για να φανεί πόσο συμπίπτει η άποψή του με το σκεπτικό της αιτήσεως ακύρωσης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας σας αναφέρω και την άποψη του δικηγόρου Ναυπλίου που κατέθεσε την αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας :
«Το Μπούρτζι ως Ιστορικό Μνημείο θα έπρεπε  να ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και όχι στην Ε.Τ.Α.  Α.Ε. Επομένως η Ε.Τ.Α.   Α.Ε. δεν έχει κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα επί του Μπούρτζι έτσι ώστε να το μεταβιβάσει στον Δήμο μας».
Τρομερή σύμπτωση  κ. Καράπαυλε!!!  Πλήρης ταύτιση απόψεων !! Έτσι δεν είναι;

Τρίτον: Και βέβαια έχει κάθε συνταγματικό δικαίωμα ο κάθε Έλληνας Πολίτης να προσφεύγει οπουδήποτε. Αυτό όμως κ. Καράπαυλε δεν απαγορεύει να εξετάζουμε τα κίνητρα και τα ελατήρια του κάθε ενός ιδιαίτερα όταν στρέφεται κατά των συμφερόντων του δήμου μας.
Θα μας το απαγορεύσετε αυτό;
Ή μήπως νομίζετε ότι είστε υπεράνω κριτικής;
Τέλος, όσο για αυτά που αναφέρεται περί καθυστερήσεων οφειλομένων στον  Δήμο σε σχέση με την συζήτηση της υπόθεσης στο Συμβούλιο Επικρατείας αυτό μόνο γέλια μπορεί να προξενήσει!
Ακόμα και ο πιο απλός πολίτης γνωρίζει ότι τα θέματα που πάνε στο Σ.τ.Ε. συζητούνται μετά από χρόνια!!!
Εσείς ως δικηγόρος δεν το γνωρίζεται;
Και για του  λόγου του αληθές θα σας αναφέρω και ένα παράδειγμα από την περιοχή μας.

Θυμάστε το έργο κατασκευής της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Ν.Κίου; Μήπως θυμάστε ότι και εκεί «κάποιοι» είχαν προσφύγει στο Σ.τ.Ε.  Γνωρίζεται και την εξέλιξη φαντάζομαι .
Το έργο αυτό έχει ήδη τελειώσει εδώ και τρία (3) χρόνια και απόφαση από το Σ.τ.Ε. δεν έχει εκδοθεί ακόμα !!!

Και ένα τελευταίο ερώτημα: Μήπως και σε αυτή την υπόθεση είχε εμπλακεί ο ίδιος δικηγόρος Ναυπλίου, που μας έμπλεξε και με το Μπούρτζι; Επειδή θα αποφύγετε να απαντήσετε, απαντώ  εγώ! Ναι!!!  Ήταν ο ίδιος προσφεύγων και σε αυτή την υπόθεση!!!

Ενάντια  λοιπόν ο φίλος σας κ. Γκότσης στο έργο που ήθελε να κάνει ο νεοδημοκράτης τότε Νομάρχης κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος, ενάντια τώρα και στην επιτυχία του νεοδημοκράτη Δημάρχου που πήρε το Μπούρτζι!!!
Πολλές συμπτώσεις κ. Καράπαυλε! Έτσι δεν είναι ; και επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση !
Τέλος πιστεύω ότι για το εάν είναι ομοϊδεάτης σας, ή φίλα  προσκείμενος στην δημοτική σας παράταξη περιττεύει να απαντήσετε .Όπως περιττεύει να απαντήσετε για το εάν ανήκετε στον ίδιο πολιτικό χώρο!!!
Κατάλαβε όλος ο κόσμος πλέον!!!

Υ.Γ Η απάντηση μου αυτή απευθύνεται και στον κ. Γκότση
"

 

question-answer12
Η επιστολή Καράπαυλου που προκάλεσε την παραπάνω επιστολή - απάντηση του δημάρχου κ. Αναγνωσταρά βρίσκεται στην ακόλουθη ανάρτηση:

Απάντηση στα ερωτήματα που υπέβαλε προσωπικά σ΄εμένα ο κ. Αναγνωσταράς

 "Στην κατηγορία αυτή της ιστοσελίδας www.nafplio.gr με τον τίτλο «Αιτήματα Πολιτών» αναρτώνται Αιτήματα και Παράπονα Πολιτών που αφορούν θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο κόσμο. 
Αιτήματα και παράπονα σε προσωπική βάση απαντώνται απευθείας με προσωπικό email."