grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Ο Δήμαρχος Ναυπλιεων στο 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Ο Δήμαρχος Ναυπλιεων στο 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιεων στο 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, προσκεκλημένος  του Δημάρχου Στρασβούργου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου για τις Ευρωπαϊκές, τις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εκπροσώπησε το Ναύπλιο, στην έναρξη των εργασιών του  δικτύου πόλεων Club DeStrasbourg που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.

Πρόκειται για τη 15η ετήσια συνάντηση του δικτύου στη οποία ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά ως νέο μέλος. Μια συνάντηση που συγχρόνως αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του 6ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία, και είναι ένα αναγνωρισμένο γεγονός στη διεθνή ατζέντα καθώς ειδικά φέτος αφιερώνεται στον ρόλο των πολιτικών κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης στο πλαίσιο του ταχέως αναπτυσσόμενου λαϊκισμού.

Σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, η ανάπτυξη δημαγωγικών κομμάτων και κυρίως δημαγωγικών τακτικών αποτελεί απειλή για το μέλλον και την Ευρωπαϊκή συνοχή. Ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων διαπιστώνεται η μεγάλη ανάγκη να βρούμε απάντηση για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα παραμένοντας πιστοί στις αξίες μας. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα προοδεύσει μόνο εάν όλοι οι πολίτες εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία.

Ο Δήμος Ναυπλιέων με τη συμμετοχή του σε αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο με διεθνή παρουσία και με ιδιαίτερη ατζέντα για τα θέματα της επικοινωνιακής δεοντολογίας και ορθότητας, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την προσήλωσή του στην επίτευξη των παραπάνω στόχων και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων μακριά από δημαγωγικές, λαϊκιστικές και προπαγανδιστικές πολιτικές.

 

9/11/2017