grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Mε τη δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας» ο δήμος Ναυπλιέων βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ευπαθών ομάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Mε τη δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας» ο δήμος Ναυπλιέων βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ευπαθών ομάδων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε τη δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας» ο δήμος Ναυπλιέων

βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ευπαθών ομάδων

Μία ακόμη ένταξη στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 306.720 ευρώ για τον Δήμο Ναυπλιέων που ολοκλήρωσε με επιτυχία την κατάθεση της πρότασης για την συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας και Κινητής Μονάδας με αντικείμενο τη «Λειτουργία one stop shop/Κέντρων Κοινότητας Ευπαθών Ομάδων, με διευρυμένες υπηρεσίες». Σκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη ενός μηχανισμού αποτελούμενου από την «Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη» και πέντε «Διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας», ο οποίος θα αξιοποιεί εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα μέσα για να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών για την κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση ευπαθών ατόμων και ομάδων του πληθυσμού (όπως, ΑΜΕΑ, Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, Μετανάστες, άνεργοι κλπ). Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει στην Αργολίδα με δικαιούχο το Δήμο Ναυπλιέων και εταίρους τους Δήμους Άργους- Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδα που θα υποστηρίζονται μέσω «Κινητής Μονάδας».

Το Κέντρο Κοινότητας θα αποτελέσει το αρχικό σημείο επαφής του Δήμου με τους πολίτες που έχουν ανάγκη από δράσεις κοινωνικής προστασίας, οι οποίοι θα καταγράφονται και στη συνέχεια θα διασυνδέονται με φορείς και προγράμματα που προσφέρουν λύσεις μέσω απασχόλησης, προνοιακής βοήθειας, επανένταξης κλπ. Ως περιοχή παρέμβασης προσδιορίζεται το σύνολο της Αργολίδας ώστε να μην υπάρχει διάκριση στην παροχή υπηρεσιών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής κάθε πολίτη. Η κεντρική δομή του Κέντρου Κοινότητας θα στεγαστεί στο Ναύπλιο και ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στα 306.720 ευρώ με διάρκεια τρία χρόνια.

24/05/2017