grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πρώτο Μαραθώνιο της Άνοιξης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY:Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πρώτο Μαραθώνιο της Άνοιξης!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πρώτο Μαραθώνιο της Άνοιξης!

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 5.000 εγγεγραμμένους δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία ο 4ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με την οργανωτική υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοπονήσου, του Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ του ΣΕΓΑΣ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αναλυτικά στον Μαραθώνιο οι εγγεγραμμένοι δρομείς ήταν 233, στον Ημιμαραθώνιο 753, στα 5 χλμ. 2.080(1.460 και 620 Μαθητές) και στα 2,5 χλμ. 2.492 (1407 και 1.085 Μαθητές. Σύνολο: 5.558 εγγεγραμμένοι δρομείς. Σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει να υπολογίσουμε και 10 δες πολίτες και επισκέπτες, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες των αγώνων που αγωνίστηκαν χωρίς αριθμό και εγγραφή και που φαίνονται στα βίντεο του αγώνα.

Έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 3 ετών, η διοργάνωση με τις παράλληλες Εκπαιδευτικές ,πολιτιστικές ,μουσικές και ιατρικές δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί πια την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου αλλά και ετήσιο προορισμό για όλη την Ελλάδα.

Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου με την πιστοποίηση των διαδρομών του, έχει ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS).

Και γιαυτό για πρώτη φορά υπήρξαν συμμετοχές και από το εξωτερικό

Πλήθος δρομέων έτρεξαν την Μαραθώνια και Ημιμαραθώνια διαδρομή, αλλά και τεράστια ήταν η συμμετοχή στα 5χλμ, όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με κάθε είδους δρομέων να απογειώνουν το κλίμα της πόλης! Μικροί, μεγάλοι, αλλά και τα παιδιά όλων των σχολείων. Πλήθος παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά και ΑΜΕΑ έδωσαν δυναμικά το παρόν στα 2,5 χλμ.

Την παραμονή του αγώνα η συναυλία με τους ONIRAMA συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στην πλατεία Καποδίστρια που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών του Ναυπλίου οι οποίοι είχαν και την ευθύνη της υλοποίησης ξεπέρασε τις 2.000.

Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε φέτος με πολλούς επώνυμους να συμμετέχουν στην διαδρομή των 5 και 2,5 χιλιομέτρων. Ανάμεσά τους, η Ολυμπιονίκης Νικόλ Κυριακοπούλου, οι μπασκετμπολίστες, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Οικονόμου, Βασίλης Σούλης, Μανώλης Παπαμακάριος, οι ποδοσφαιριστές, Γιώργος Αμανατίδης και Δημήτρης Μάρκος, αλλά και οι ηθοποιοί από την εξαιρετική σειρά DadyCool του ΑΝΤ1

Την εκκίνηση του Μαραθωνίου έδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.  http://runningnews.gr/item.php?id=30350

Tην εκκίνηση του ημιμαραθωνίου έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σίδερης και το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλα.

 http://www.argolikeseidhseis.gr/2017/03/4_5.html?m=1

Την ημέρα του αγώνα ξεχωριστή νότα έδωσε στην προσπάθεια μικρών και μεγάλων ΑΘΛΗΤΩΝ!!! το συγκρότημα τυμπάνων BATALA.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.


Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Nαυπλίου

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

  • την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και 747Λουτρακείου, την Πυροσβεστική και το Νοσοκομείο Ναυπλίου.
  • Την Εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα την Δ/νση Δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Αργολίδας για την σχεδόν συνολική συμμετοχή των Μαθητών της Αργολίδας στην αθλητική γιορτής.
  • Τον Εμπορικό Σύλλογο και τις επαγγελματικές τάξεις, τον Σύλλογο Φαρμακοποιών, τους Συλλόγους Ξενοδόχων.
  • Τους Δημότες που αγκάλιασαν την μεγάλη αθλητική γιορτή με την καθολική παρουσία τους.
  • Το προσωπικό του Δήμου, του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τους Εθελοντικούς φορείς (1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους και Ναυπλίου, ΣΚΚΑ Αργολίδας, ΦΙΛΜΑ, Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του ΕΕΣ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και τους Εθελοντές ).

Επίσης ευχαριστεί για την ευγενική υποστήριξή τους στην διοργάνωση την Αρχαιολογική Υπηρεσία Αργολίδας και το Ερρίκος Ντυνάν HospitalCenter.

Μεγάλοι χορηγοί του 4ου Μαραθωνίου του Ναυπλίου ήταν: η NewBalance, το ΦΟΥΓΑΡΟ, η WIND, η Οικογένεια Χριστοδούλου.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν: AMSTELFree, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Dole, HIGH5 και το Ι.ΚΤΕΟ Αργολίδας AutoVision.

Προμηθευτές ήταν: AMALIAHOTEL, ΚΤΕΛ Αργολίδας, Σύλλογος Καταλυμάτων Ξένιος Δίας, Ξένον, 3sixty, SKODA Ηλιόπουλος, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. και MIDEAFRUIT.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: ΕΡΤ3, ΤV SUPER, ΕΡΤ Περιφέρεια, Sport24, GTP, RunningNews, DiscoverNafplio καθώς και οι Τοπικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Sfera, Star, ΣΚΑΙ Αργολίδας και DRiFm.

 

8/3/2017