grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY :Σε δενδροφυτεύσεις μέσα στην πόλη του Ναυπλίου προχωρά ο δήμος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY :Σε δενδροφυτεύσεις μέσα στην πόλη του Ναυπλίου προχωρά ο δήμος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε δενδροφυτεύσεις μέσα στην πόλη του Ναυπλίου προχωρά ο δήμος

Κι όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό κήπο ακόμη και στο πεζοδρόμιο ή την νησίδα μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας του δήμου μας, ένα κήπο που δε θα περιλαμβάνει μόνο τα κλασικά δέντρα , αλλά και οπωροφόρα. Και η λεμονιά αποτελεί ιδανική επιλογή καθώς είναι ένα οπωροφόρο που μπορεί κάλλιστα να ευδοκιμήσει στην περιοχή μας και οι καρποί της μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα από τους δημότες.

Τα εσπεριδοειδή έχουν ως γνωστό δύο κύματα βλάστησης το χρόνο. Η ανοιξιάτικη βλάστηση χαρακτηρίζεται από πλούσια ανθοφορία και οδηγεί στο φορτίο καρποφορίας, ενώ η καλοκαιρινή συντελεί περισσότερο στην ανανέωση της βλάστησης. Οι καρποί ωριμάζουν σε μεγάλο χρονικό διάστημα και παραμένουν στο δέντρο ενώ ήδη ξεκινά το καλοκαιρινό κύμα βλάστησης. Ουσιαστικά, τα δέντρα βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση.

Με το σκεπτικό αυτό, η αρμόδια υπηρεσία πρασίνου του δήμου Ναυπλιέων προχωρά στη φύτευση δέντρων λεμονιάς, πάνω στα πεζοδρόμια της οδού Ασκληπιού και στη συνέχεια θα εμβολιάσει κάποιες νεραντζιές προκειμένου να αξιοποιήσει με μια μικρή  προσπάθεια τα δέντρα που υπάρχουν γύρω μας τα οποία και θα μας ανταμείψουν με πολλούς καρπούς.

23/03/2016