grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY :Μαραθώνιος Ναυπλίου 2016 - Αγωνιστικές Λεπτομέρειες – Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY :Μαραθώνιος Ναυπλίου 2016 - Αγωνιστικές Λεπτομέρειες – Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2016 - Αγωνιστικές Λεπτομέρειες – Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις                                       

Με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Βασίλη Σιδέρη, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μαμουζέλου , Γιάννη Μπόλλα και του Δ/ντη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών ( Ελλάδας) του Πανεπιστημίου του Harvard κ. Ιωάννη Πετρόπουλου, έγινε η επίσημη παρουσίαση των οργανωτικών λεπτομερειών του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

 

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο, την ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης και ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους δρομείς και τους Αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ο.Ε.. και δήλωσαν μαζικά την συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου και μία από τις μαζικότερες στην Ελλάδα.

Ευχαρίστησε τους Χορηγούς της διοργάνωσης, τους Δημότες που αγκάλιασαν την διοργάνωση και τους κάλεσε να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες σαν φίλαθλοι, να κάνουν κερκίδες τα πεζοδρόμια και να χαρούν την ημέρα του αθλητισμού της πόλις τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Τροχαίας και των Στελεχών της Ο.Ε., διευκολύνοντας τους αγωνιζόμενους Αθλητές. Κάλεσε όλους τους πολίτες, η Κυριακή 6/03/2016 να είναι η μέρα χωρίς αυτοκίνητα για την πόλη του Ναυπλίουκαθώς η δρόμοι που διατρέχουν οι Αγωνιζόμενοι θα είναι κλειστοί από τις 08:00 μέχρι τις 15:00.

Ο Δ/της της Τροχαίας κ. Γεώργιος Σταμέλος, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:

Σάββατο 5/03/16 από 14.00 μέχρι Κυριακή 6/03/16, στις 15.30, κλειστές, Α. Συγγρού (σε όλο το μήκος της), Αμαλίας ( από Α. Συγγρού έως Σοφρόνη) Σιδηράς Μεραρχίας (από Πολυζωίδη έως Α. Συγγρού) και Φλέσα σε όλο το μήκος της.

Κυριακή 6/03/16 από 07:30 και μέχρι πέρατος των αγώνων 15:30 κλειστές και στα δύο ρεύματα:

  • Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας
  • Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως Υπουργείο Συγκοινωνιών)
  • Βασιλέως Παύλου,
  • Σιδηράς Μεραρχίας
  • Λεωφόρος Ασκληπιού
  • Επαρχιακή οδός Ναυπλίου – από τον κόμβο Αγ. Ελεούσας έως τον κόμβο Αγ. Ανδριανού

Ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον αγώνα, και ανακοίνωσε τα συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος ξεπέρασε τις 5.000 συμμετοχές, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξάρωντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης και της Τροχαίας Αργολίδας αλλά και του Νοσοκομείου Ναυπλίου τους οποίους ιδιαίτερα ευχαρίστησε.

Τέλος αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό του προσωπικού (εμμίσθου και εθελοντικού) που συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου και ο οποίος ανέρχεται σε 500 περίπου άτομα.

Αναφέρθηκε επίσης με λεπτομέρειες και στους αθλητές των δρόμων αντοχής που θα συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 6 Μαρτίου διεξάγεται ο 3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου και οι παράλληλοι αγώνες του Ημιμαραθωνίου, των 5χλμ. και των 2,5Χλμ, με περισσότερες από 5.000 συμμετοχές. Ανάμεσα τους θα βρεθούν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων

Το αγώνισμα που αναμένεται να κλέψει την παράσταση από άποψη συναγωνισμού θα είναι αυτό του Ημιμαραθωνίου αλλά και τον 5 χλμ., στο οποίο αναμένεται να έχουμε σημαντικές παρουσίες:

Μεγάλες μάχες στον Ημιμαραθώνιο και στα 5 χλμ.

Συμμετοχή Πρωταθλητών στον Ημιμαραθώνιο:

  • Γρηγόρης Σκουλαρίκης (7 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στο Δίαθλο, νικητής του αγώνα το 2014 με 1:13:21).
  • Κώστας Γκελαούζος (Πρωταθλητής των Ημι-αποστάσεων, με ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ 14:36:87).

Συμμετοχή Πρωταθλητριών στον Ημιμαραθώνιο:

  • Ντενίζ Δημάκη (3 φορές 2η στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου, με ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο 2:46:46).

Συμμετοχή Πρωταθλητριών στα 5 Χλμ.

  • Αναστασία Καρακατσάνη (Πρωταθλήτρια των Ημι-αποστάσεων, με ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ 16:09, Χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Στίβου το 2013).

Άλλες συμμετοχές που ξεχωρίζουν στους άνδρες και στις γυναίκες

  • Στον Ημιμαραθώνιο: Λάμπρος Μαλτέζος, Αλέξης Πασπάτης,. Χαρά Σκουλαρίκη
  • Στα 5χλμ: Νικόλας Φράγκου, Σοφία Καραγιάννη