grflag           enflag                   
       
Νέα Τύπος Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY :Παρουσίαση του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY :Παρουσίαση του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Παρουσίαση του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου

Παρουσία του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μαμουζέλου, των αθλητών Ντενιζ Δημάκη, Γρηγόρη Σκουλαρίκη, Κώστα Γκελαούζο, Αναστασία Καρακατσάνη και  με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο PLAZA,  η παρουσίαση του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Ανακοινώθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες της Ο.Ε. που θα πλαισιώσουν και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο μέσα από την επιτυχημένη διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου, το Ναύπλιο σε Αθλητικό και Τουριστικό Προορισμό. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν: οι Χορηγοί που συμβάλουν στην διοργάνωση, τα παράλληλα προγράμματα επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία με την συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αργολίδας, το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, το Εορταστικό - Μουσικό πρόγραμμα και ο δωρεάν Καρδιολογικός Έλεγχος που θα γίνει με την ευγενική προσφορά του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. 

Σημαντική ήταν η παρουσία στην Συνέντευξη Τύπου των πρωταθλητών: Δημάκη Ντενιζ, Σκουλαρίκη Γρηγόρη, Γκελαούζο Κώστα και Καρακατσάνη Αναστασία, οι οποίοι και δήλωσαν την συμμετοχή τους στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σε έναν σύντομο απολογισμό των 2 προηγούμενων ετών, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία όλων των φορέων του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και  σημαντικού δρομικού αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο καθώς και στην μεγάλη επιτυχία που είχε η διοργάνωση το 2015. Τονίζοντας χαρακτηριστικά είπε ότι «Το 2014 σαν στόχο είχαμε το Ναύπλιο να αποτελεί φιλικό προορισμό για όλους και το πετύχαμε. Το 2015 σαν στόχο είχαμε το Ναύπλιο να αποτελεί Αθλητικό προορισμό και το πετύχαμε, και το 2016 διατηρώντας αναλλοίωτους τους δυο προηγούμενους στόχους, η  Ο.Ε. προχωρά με τις ενέργειές της στην ανάδειξη του Ναυπλίου ως Τουριστικού προορισμού».

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων παρουσίασε:

  • Την συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για το πρόγραμμα επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία και την Ιστορική Πόλη του Ναυπλίου 
  • Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.
  • Το Μουσικό Πρόγραμμα 
  • Το δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας των Δημοτών «Συμμετέχουμε με Καρδιά» για την συμμετοχή τους στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου και των παράλληλων αγωνιστικών εκδηλώσεων, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τοπικούς χορηγούς αλλά και ιδιαίτερα με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, όπου την εβδομάδα που προηγείται του αγώνα, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο.
  • Ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς το Υπουργείο Τουρισμού-Ε.Ο.Τ. αλλά και προς τους Διεθνείς Αθλητικούς Φορείς, με αντικείμενο την προσέλκυση συμμετεχόντων στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού. Αναλυτικά , αναφέρθηκε στην προβολή του Μαραθωνίου Ναυπλίου από τον ΕΟΤ, από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων AIMS, από το Διεθνή Ηλεκτρονική Πλατφόρμα προσέλκυσης Δρομέων My next run και στο Greek travel pages(GTP).

Ο Δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε και πάλι στην μεγάλη σημασία της διοργάνωσης για την πόλη του Ναυπλίου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε ότι «Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αποτελεί μία διοργάνωση που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι στο Ναύπλιο στη μεγάλη γιορτή στις 6 Μαρτίου του 2016»

Ο Εκπρόσωπος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Γιάννης Μαμουζέλος ανέφερε την στήριξη της Επιτροπής Δρόμων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, στην προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δήμου Ναυπλιέων, για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου αλλά και του Παλαμήδειο Άθλο με την ένταξη τους στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας. 

Παρουσιάστηκαν οι ΧΟΡΗΓΟΙ που στηρίζουν την διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου:

  • Μεγάλοι Χορηγοί: WIND,Οικογένεια Χριστοδούλου, Φουγάρο, DHL
  • Χορηγοί: AMSTEL Free, PUMA, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Chiquita, HIGH5, Επιμελητήριο Αργολίδας
  • Επίσημοι Προμηθευτές: AMALIA HOTEL, ΚΤΕΛ Αργολίδας, Σ.Ε. Τολού, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., MIDEA FRUIT
  • ΧορηγοίΕπικοινωνίας: ΕΡΤ, Sport24, GTP, Runner, RunningNews, Discover Nafplio, IONIAN TV 
  • Τοπικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί: Sfera, Star και ΣΚΑΙ

Την Ευγενική Υποστήριξη τους στην διοργάνωση εκδήλωσαν οι: “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Δ/ντη κ. Γ. Καλούδη, το “ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center” το οποίο εκπροσωπήθηκε από την Ιατρό Επιμελήτρια Α’ κ. Νταβέλη Ιωάννα και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Δ/ντη καθηγητή κ. Ιωάννη Πετρόπουλο.

Τέλος, όλοι οι εκπρόσωποι των Μεγάλων Χορηγών απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό στήριξης της προσπάθειας. 

O εκπρόσωπος της WIND κ. Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων

Η εκπρόσωπος του ΦΟΥΓΑΡΟΥ κ. Κατερίνα Χτενέλη

O εκπρόσωπος της Οικογένειας Χριστοδούλου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου

O εκπρόσωπος της DHL κ. Δημήτρης Σταματίου, Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών.

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του πλαισίου της διοργάνωσης από τον Τεχνικό Δ/ντή  Ε. Παπαποστόλου.

Για εγγραφές αλλά και αναλυτικές πληροφορίες επισκεφθείτε το www.nafpliomarathon.gr.

Μείνετε συντονισμένοι στο Facebook @NafplioMarathon, στο Twitter @NafplioMarathon και στο Instagram @NafplioMarathon.