grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Η Νύχτα των Μουσείων στο Ναύπλιο

Η Νύχτα των Μουσείων στο Ναύπλιο

NYXTA MOYSEION afisa 1021x575

 

 Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων!
Η μεγάλη γιορτή των μουσείων τον Μάιο κάθε χρόνο έχει γίνει πια θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου η οποία μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο! Όλα τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους ως αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και σας υποδέχονται με ζωντανή μουσική και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά, διαφορετική από κάθε άλλη...

Συμμετέχουν:
Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη–Βουλευτικό, Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου-Παράρτημα Ναυπλίου, Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος ALPHA BANK, Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός», Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», Πολεμικό Μουσείο–Παράρτημα Ναυπλίου, Το Φουγάρο, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ»

Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου συγκεντρώνονται στο Παιδικό Μουσείο στις 7.00 μ.μ. για να επιβιβαστούν στα τρενάκια της πόλης, που θα τους μεταφέρουν σε όλους τους χώρους πολιτισμού, όπου θα αναγγείλουν την έναρξη της "Νύχτας των Μουσείων".
ALPHA BANK
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανδριάνα Μπάμπαλη
Με μακρά παρουσία στον χώρο και έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με πολλούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γ. Νταλάρας, η Χ. Αλεξίου, ο Ν. Πορτοκάλογλου, η Ε. Τσαλιγοπούλου και ο Λ. Λειβαδάς, η Ανδριάνα Μπάμπαλη παρουσιάζει τραγούδια από τους έξι προσωπικούς της δίσκους. Τραγούδια όπως το “Μοίρα μου έγινες”, “Δες καθαρά”, “Δεν είν’ αργά”, “Μαζί θεός”, αλλά και τα πιο πρόσφατα “Περιπλανώμενο” και “Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου”. Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία που έχουν αγαπηθεί, και διασκευές τραγουδιών που έχει αγαπήσει η ίδια. Μαζί της, στο ακορντεόν και το τραγούδι ο Παναγιώτης Τσεβάς και στο πιάνο ο Άκης Κατσουπάκης.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Θα είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Δημοτική Πινακοθήκη–Βουλευτικό

Θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

«Μια βραδιά γεμάτη μουσικές στην Πινακοθήκη»

Η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί στον αύλειο χώρο της το κιθαριστικό σύνολο και την ομάδα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας. Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας ερμηνεύουν κλασικά ροκ τραγούδια της δεκαετίας του ’60 σε διασκευές για το σύνολο της κλασικής κιθάρας και η ομάδα των κρουστών παρουσιάζει έργα για μικρά και μεγάλα σύνολα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του κιθαριστικού συνόλου: Ουρανία Καγκαρά και Πιπίνα Κιρμανίδου.

Υπεύθυνος καθηγητής κρουστών: Θεμιστοκλής Μαρτέκας

Συνοδεύουν στο πιάνο οι καθηγήτριες του σχολείου Δανάη Μπαλτάση και Μαρίνα Νάσαινα

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ–ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Το Πολεμικό Μουσείο-Παράρτημα Ναυπλίου θα φιλοξενήσει στις 21:00 στον προαύλιο χώρο του τον μουσικό Στράτο Διαμαντή σε δικά του τραγούδια και διασκευές μουσικής από τη Μεσόγειο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, εκτός από την ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, να επισκεφθούν και την περιοδική έκθεση «ΜΑΙΡΑ», της εικαστικού Ιωάννας Τσαχτσιρλή.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ “Β.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ”

Το ΠΛΙ θα φιλοξενήσει στην αυλή του Μουσείου το μουσικό σχήμα "ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ ΝΑΥΠΛΙΟΥ", ένα οργανικό σύνολο πνευστών και κρουστών, που δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό την παρουσίαση προγραμμάτων σε συναυλίες από διαφορετικά είδη μουσικής.

Το σχήμα έχει παρουσιάσει έργο σε αρκετές εμφανίσεις, εντός και εκτός Ναυπλίου, και συμμετείχε στο ΝΑΥΠΛΙΟ–ARTIVA 3o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ. Απαρτίζεται από νέους, αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία, μουσικούς, όλοι τους ερασιτέχνες. Από το ξεκίνημα τη διδασκαλία και τη διεύθυνση έχει ο μαέστρος-αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης.
ΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

Για μία ακόμα χρονιά το ΦΟΥΓΑΡΟ συμμετέχει στον καθιερωμένο εορτασμό της Νύχτας των Μουσείων. Φέτος από τις 10 μ.μ. στο FOUGARO Le Café, o πολυβραβευμένος πιανίστας Ηλίας Δημόπουλος, με τη συνοδεία της τραγουδίστριας Μαρίας Πιττερού, θα παρουσιάσουν θέματα από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, αγαπημένες μελωδίες, διασκευασμένα τραγούδια, μουσική για τον κινηματογράφο. Παράλληλα, όλοι οι χώροι του Φουγάρου θα είναι ανοιχτοί για το κοινό.