grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις Το Ναύπλιο θα είναι και το 2017 το επίκεντρο της τριαθλητικής δράσης

Το Ναύπλιο θα είναι και το 2017 το επίκεντρο της τριαθλητικής δράσης

SPYR0211

 

  

Στις 11 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Nafplio Energy Triathlon 2017, στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου

 

Στις 1 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Tolo Energy Triathlon 2017, στο πανέμορφο Τολό

 
    

Ο Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου με χαρά ανακοινώνουν και επίσημα την διοργάνωση των αγώνων Τριάθλου – Multisports «NAFPLIO Energy Triathon» την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 οι οποίοι θα λάβουν χώρα μέσα στην παλιά ιστορική πόλη του Ναυπλίου και θα είναι ανοιχτοί προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Την τεχνική επιμέλεια των αγώνων έχει το τεχνικό επιτελείο της Ε.Ο.ΤΡΙ. και συνδιοργανωτές είναι οι αθλητικοί σύλλογοι Ν.Ο.ΝΑΥΠΛΙΟΥ & Κ.Ο.ΝΑΥΠΛΙΟΥ «ΕΥΡΟΣ»

 

Οι λάτρεις των Multisports θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στα αγωνίσματα Triathlon και Aquathlon στην Ιστορική και πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, με φόντο το Παλαμήδι, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου. Οι ακόμα πιο αρχάριοι αθλούμενοι, εκτός από το Τρίαθλο, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ακόμα πιο προσιτό Aquathlon, που περιλαμβάνει μόνο Κολύμβηση και Τρέξιμο. Οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Τρίαθλο και να μυηθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το καθιστούν ένα από τα πιο δυναμικά και εντυπωσιακά αθλήματα.

 

Το NafplioEnergyTriathlon είναι ανοιχτό προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους και περιλαμβάνει διαδρομές στην Κολύμβηση - Ποδηλασία και Τρέξιμο χωρίς διακοπή. Οι αποστάσεις των αγώνων θα είναι η καθιερωμένη Sprint (0,75–20-5χλμ) αλλά και η Standard/Olympic (1,5-40-10χλμ) που από αυτή τη χρονιά μπαίνει στο πρόγραμμα για να καλύψει και τις απαιτήσεις των πιο έμπειρων αθλητών.

 

Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός στο Ναύπλιο που αποτελεί φιλικό Τουριστικό και Πολιτιστικό προορισμό για όλους. Η Διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Ναυπλιέων και της χώρας.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος, δήλωσε: «Με χαρά ο Δήμος μας συμμετέχει για 3η χρονιά στην διοργάνωση του αγώνα Τριάθλου που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο. Ένα επιτυχημένο εγχείρημα που πιστεύω πως έχει βρει στον δήμο μας τον ιδανικό προορισμό. Η εκπληκτική διαδρομή μέσα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου σε συνδυασμό με την εναλλαγή των αθλημάτων αποζημιώνουν τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές. Το τρίαθλο είναι ένα εντυπωσιακό αγώνισμα, το οποίο ωστόσο για να οργανωθεί δεν είναι και η πιο εύκολη διαδικασία. Συνδυάζεται τρέξιμο, κολύμβηση και ποδηλασία και προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά, η συνεργασία δεκάδων ανθρώπων είναι αναγκαία. Φέτος είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτή την 3η διοργάνωση ακόμα και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης θα μείνει εντυπωσιασμένος και θα κερδίσει νέες αθλητικές, πολιτιστικές, ξεχωριστές εμπειρίες».

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), κ. Γιώργος Γερόλυμπος, δήλωσε: «Το Τρίαθλο αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της σημερινής εποχής και αναπτύσσεται ταχύτατα στην χώρα μας. Στόχος της Ε.Ο.ΤΡΙ. είναι η προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος αυτού, που απαιτεί σωματικό και ψυχικό σθένος, αντοχή και επιμονή. Με εχέγγυα την διεθνή εμπειρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, συμμετέχουμε για 3η χρονιά στον αγώνα Τριάθλου που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων».

 

Ο Γενικός Συντονιστής της Διοργάνωσης, κ. Γρηγόρης Σκουλαρίκης, δήλωσε: «Επιστρέφουμε ακόμα πιο δυνατοί και αποφασισμένοι φέτος με τον Δήμο Ναυπλιέων και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) για να προσφέρουμε στους αθλητές μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών. Με την τεχνογνωσία, την συνέπεια και το όραμα μας για το Τρίαθλο, εγγυόμαστε σε αθλητές και θεατές μια αξέχαστη τριαθλητική εμπειρία, γεμάτη ενέργεια».

 

Στις 11 Ιουνίου 2017 η καρδιά του Τριάθλου θα χτυπάει δυνατά στο Ναύπλιο!

 

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει στο link

 

http://www.energyraces.gr/register/Nafplio/

 

Τις λεπτομέρειες και την αναλυτική προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να τη δείτε εδώ:

 

http://www.energyraces.gr/?event=nafplio-energy-triathon-2017&event_date=2017-06-11

 

* Συγκεκριμένα για την διοργάνωση του Tolo Triathlon 2017 που θα γίνει 1 Οκτωβρίου 2017, θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου.

 

#NafplioEnergyTriathlon

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @EnergyRaces, το Instagram @EnergyRaces.gr και το Twitter @EnergyRaces.