grflag           enflag                   
       
Νέα Δημοτικά Νέα Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου η αιγίδα της UNESCO στο «Δίκτυο Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια»

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου η αιγίδα της UNESCO στο «Δίκτυο Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια»

επισκεψη στην αναγνωστικη εταιρεια

 

  Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος εξασφάλισε την αιγίδα της UNESCO για τις δράσεις του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια» πετυχαίνοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα της προεδρίας που ανέλαβε ο Δήμος Ναυπλιέων πριν λίγους μήνες. Το δίκτυο πόλεων Καποδίστρια έχει μέλη την Αίγινα, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, την Αμμόχωστο και το Koper-Capodistria (Σλοβενία) και αναβίωσε πρόσφατα με γενική συνέλευση στις 25.1.2016.  

Η αιγίδα της UNESCO συνεπάγεται την αναγνώρισή του Δικτύου ως πολιτιστικού θεσμού ιδιαίτερης αξίας και θέτει στο επίκεντρο το Ναύπλιο, τον τόπο όπου ξεδιπλώθηκε το κυβερνητικό έργο και το ανθρωπιστικό μεγαλείο του Ιωάννη Καποδίστρια.

          Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO αναγνωρίζει πως η συνεργασία των πόλεων που συνδέονται με τον Ιωάννη Καποδίστρια θα ενισχύσει τον διαπολιτισμικό διάλογο και τις αναπτυξιακές προοπτικές του κάθε τόπου και προτάσσει το ρόλο της εκπαίδευσης και της νεολαίας. Το Ναύπλιο ως προεδρεύουσα πόλη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προβολής των πρωτοβουλιών του Δικτύου και θα υποστηρίζεται άμεσα από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η επιλογή του Δημάρχου Ναυπλιέων να αναδείξει το Δίκτυο Πόλεων Καποδίστρια αποτελεί μία ακόμη ψηφίδα στο προφίλ της πόλης και θα προάγει σκοπούς εκπαιδευτικού και περιηγητικού τουρισμού κάθε βαθμίδας και επιπέδου.

          Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την επίσκεψή του στην Κέρκυρα για την εκπόνηση του πολιτιστικού προγράμματος «Ενετοκρατία: Ναύπλιο-Κέρκυρα», το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου αξιοποίησε την εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ των πόλεων του δικτύου. Κατόπιν συνεννόησης των δημάρχων Ναυπλίου και Κέρκυρας, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, όπου φιλοξενούνται πολλά προσωπικά αντικείμενα του Κυβερνήτη. Τους μαθητές υποδέχτηκε η κ. Κοσκόρου, υπεύθυνη του Μουσείου Καποδίστρια, το οποίο ανακαινίζεται και πρόκειται να ανοίξει για το κοινό το καλοκαίρι.